Юна хмільничанка побувала у Верховній Раді та зустрілась із успішними жінками України

Юна хмільничанка побувала у Верховній Раді та зустрілась із успішними жінками України
27.07.2011
Активність та успішність, на думку 17-ти річної хмільничанки Мирослави Дворніцької, – запорука великих досягнень у житті. Але всю енергію та цілеспрямованість потрібно направити у вірне русло.

- У моєму місті є дуже багато дівчат-активісток, які хочуть приносити користь своїй громаді, але мають мало можливостей, знань і досвіду, щоб реалізувати свої таланти, – впевнена дівчина. – А ще дівчат зараз не сприймають у суспільстві, як повноправних і рівних чоловікам. А хочеться соціальної інтеграції у політичному, громадському, журналістському та інших сферах життя.

Саме за таким досвідом дівчина і подалася до Києва, вигравши 1- й етап Всеукраїнського жіночого конкурсу «Перший крок до успіху -2011».

- Всього у конкурсі перемогло 25 дівчат зі всієї України, - розповідає Мирослава. – Два дні ми були в Києві. У перший же день організатори конкурсу повели нас на екскурсію до Верховної Ради. Атмосфера була невимушена, втім було багато заборон, – пригадує свою екскурсію дівчина. - Фотографуватися дозволялось лише за винятком деяких залів та окремих місць. Як на мене, там дуже гарно і просторо, але забагато радянської символіки. Нам розповідали історію будівництва приміщення ВР. Сказали, що воно поєднане підземним переходом із 15-ма будівлями комітетів, а це дуже зручно для роботи депутатів. В рамках цієї програми, я маю право, проходити стажування у Верховній Раді, коли буду студенткою.

Під час зустрічі з успішними українськими співачками Ольгою Юнаковою та Юлією Войс, дівчата задавали питання,щодо лідерства, поєднання кар’єри і сім’ї, дізналися про минуле колишніх дівчат із провінції, а тепер відомих вокалісток, котрі ділилися секретами свого жіночого успіху.


- Ольга Юнакова розповідала, що їздить на гастролі разом із донькою, коли дівчинка поруч – їй спокійніше і не так сумно – каже дівчина. – Найцікавішою була зустріч із радником прем’єр-міністра України Миколи Азарова з гендерних питань Ларисою Кобилянською. Ця розумна, досвідчена жінка розповідала окремі історії із власного життя, коли вона вперто доводила іншим, що чоловіки і жінки рівні у своїх правах. Наприклад, під час відпочинку у Центрі матері та дитини в Євпаторії, куди вона, порушивши правила закладу, поїхала з чоловіком, її не зрозуміли, сказали, що там мають відпочивати лише жінки з дітьми. Проте вона на словах, і діях довела, що коли мати залишається одна з дитиною їй важко і це не відпочинок. А вони з чоловіком по черзі займалися дитиною та відпочивали і працівники закладу зрозуміли, що так краще. З того часу у Центрі матері і дитини дозволили відпочивати сім’ями, - з захопленням розповідає дівчина. – На цьому наша екскурсія не закінчилася, ми відвідали PinchukArtCentre. Сила мистецтва, звісно ж, вразила, - каже одинадцятикласниця. – Роботи відомих у світі майстрів займають цілі зали. Мені дуже сподобалась виставка робіт дансько-ірландського митця, який працює зі світлом і водою, й завдяки цьому створює неперевершену гаму кольорів та образів у кімнатах.

Крім таких яскравих зустрічей юні активістки навчалися теорії успішного лідерства на тренінгу «Жіноче лідерство і доброчинна діяльність молоді».

- Ми створювали портрет ідеальної жінки та ідеального чоловіка, визначали основні якості характеру та поведінки. Усе почуте і побачене, розумні фрази та вислови записували, щоб скористатися ними у майбутньому.

Крім отриманих знань та вражень Мирослава отримала диплом за перемогу та цінні подарунки: флешку, калькулятор, модну сумку, книги… А конкурс «Перший крок до успіху» продовжується. Перемога у 2-му етапі – грант у розмірі 5тисяч, для того, щоб навчити групу дівчат стати успішними, познайомити їх із відомими людьми які досягли висот завдяки власним зусиллям і здоровому способу життя, а також довести, що жінка також може бути успішною кар’єристкою.
На фото: 1. Мирослава Дворніцька у Верховній Раді

2. Ольга Юнакова дає автограф хмільничанці.