ЗА ПІДТРИМКИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ «СВОБОДИ» ВІДБУВСЯ ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР

ЗА ПІДТРИМКИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ «СВОБОДИ» ВІДБУВСЯ ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР
21.10.2013
s319 жовтня 2013 року у селі Порик, що на Вінниччині, за ініціятиви та підтримки Хмільницької "Свободи", під червоно-чорним прапором відбувся перший в історії району міні-футбольний турнір імені Героїв УПА на кубок "Свободи".

"З нагоди свята Покрови, Дня Українського козацтва та 71-ї річниці від створення славетної Української Повстанської Армії серед свободівців-хмільничан народилася ідея організувати молодіжний районний футбольний турнір під державними та червоно-чорними прапорами в пам'ять про сотні тисяч українців, що зі зброєю в руках в умовах окупації України об'єднались в потужну мілітарну силу на захист нації та за відновлення Української незалежности. Нашою метою було, є і буде – патріотична, фізично здорова, інтелектуально освічена українська молодь", – повідомив голова Хмільницької "Свободи", заступник очільника Вінницької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з питань національної пам'яті Роман Марійчак.

s1

Основну частину роботи з організації турніру взяли на себе господарі – свободівці Порика. Від їхнього імені на урочистому відкритті футбольних змагань виступив заступник голови Хмільницької районної організації ВО "Свобода" з молодіжних питань Тарас Пасека.

"Нині проведення таких змагань особливо важливо та актуально з огляду на спроби деяких навколо футбольних, вороже налаштованих до символів української державности, організацій заборонити українцям використовувати революційний червоно-чорний прапор. Україна бореться – тому ніхто не заборонить нам на футбольних трибунах використовувати прапор Української Боротьби", – заявив Тарас Пасека.

s2

Головний приз – кубок "Свободи", золоті медалі та почесну грамоту від організаторів здобули у запеклій боротьбі футболісти ФК "Титан" (с. Голодьки). Друге місце та срібні медалі – ФК "Астарта" (с. Качанівка), а третє місце та бронзові медалі отримали футболісти ФК "Юніор" (с. Широка Гребля).

s4

Молоді хмільничани справами підтвердили націоналістичне кредо: "Українець духом і тілом повинен бути міцним".

За матеріалами прес-служби


Вінницької обласної організації ВО "Свобода"