ЗАМІСТЬ КВИТКА – ТУАЛЕТНИЙ ПАПІР?

ЗАМІСТЬ КВИТКА – ТУАЛЕТНИЙ ПАПІР?
06.04.2015
завантаженняВ Хмільнику водій маршрутки придумав досить оригінальний спосіб обілечування пасажирів: тепер кожен, хто заплатив за проїзд, може відірвати собі стільки квитків, скільки йому потрібно. Ну як туалетного паперу в громадських вбиральнях на вокзалах.

Жарти жартами, але це фото є дуже показовим. Неодноразово хмільничани, під час публічних заходів, заявляли, що водії не дають їм квитків. Мовляв таким чином щось там можна контролювати.

Насправді секрет квитків зовсім іншому: квиток це передусім засіб контролю водія самим перевізником. Уявіть ситуацію: перевізник організовує контроль за продажем квитків. Заходить в салон маршрутки, а там – 80% пасажирів без квитків. Що це означає? А все дуже просто – значить водій «крисятнічає» і не показує власнику (перевізнику) справжню виручку за день. Все просто.

IMG_20150330_173216IMG_20150330_173159

Що ж маємо в нашому випадку?

  1. Перевізник не зацікавлений в тому, щоб контролювати заробітки свого водія. Виникає питання – а чому? Заробітки самого перевізника напряму залежать від заробітків водія. І якщо він не контролює, які суми проходять через водія, значить він має гарантований дохід.

  2. Водій не зацікавлений в тому, щоб його контролював хтось взагалі. Бо тоді він не зможе класти до кишені «ліві» гроші.


От і маємо такий собі «чорний ринок» у сфері пасажирських перевезень в місті. І самий більший прикол в тому, що ситуація задовольняє як водіїв – так і самих перевізників. А крайніми залишаються пасажири.

Все б нормально, але постає питання: а куди дивиться податкова? Фактично мова йде про не сплату податків і в досить немаленьких розмірах… Може хоч після цієї публікації хтось задумається і зробить певні дії?