Збірка «Якість муніципальних послуг. Крок за кроком» - інновація для Хмільника

Збірка «Якість муніципальних послуг. Крок за кроком» - інновація для Хмільника
14.05.2010
img_2343Нещодавно в районному Будинку культури відбулася презентація збірки «Якість муніципальних послуг. Крок за кроком». Захід відбувався за участі ініціативної групи «Позитив», представників громадських організацій та організацій політичних партій, представників місцевої влади та органів самоорганізації населення, місцевих ЗМІ та активної зацікавленої громадськості міста Хмільника.

Захід відбувався в рамках проекту ініціативної групи «Позитив» «Якість муніципальних послуг. Крок за кроком», що фінансується в рамках проекту Східноєвропейського демократичного центру «Зміцнення третього сектора в південній Україні», що здійснювався в Україні в партнерстві з Фондом розвитку Миколаєва та громадською організацією «ПРАВО» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (США).

Організатори презентації розпочали захід із промовистої вступної частини, де розповіли про власне сам проект «Зміцнення третього сектору в південній Україні», слово тримав голова Ради Хмільницької районної організації «ПРАВО» Віталій Дорох. Перейнявши естафету, керівник ініціативної групи «Позитив» Валентина Білаш поділилася спогадами про виникнення ідеї написання проекту «Якість муніципальних послуг. Крок за кроком». А також детально розповіла про зміст та наповнення презентованої збірки із однойменною красномовною назвою.

Збірка містить у собі такі розділи:

1. Повноваження управлінь та відділів Хмільницької міської ради (розділ міститиме систематизовану інформацію про муніципальні послуги, місцезнаходження кожного суб’єкта, контактні телефони, прізвища та ім’я по-батькові керівників управлінь та відділів тощо);
2. Буквар для скаржника, що включає в себе чіткий механізм оскарження дій чи бездіяльності чиновників (розділ містить викладений в доступній формі алгоритм дій скаржника);
3. В якості додатків зразки документів, які можуть стати в пригоді (інформаційний запит (звернення), скарга, заява (клопотання), пропозиції )

Окремим пунктом варто відзначити, що члени ініціативної групи «Позитив» не збираються зупинятися на завершеному. Адже очікують, що реалізований ними проект матиме довгострокові результати.

«Після вдалої реалізації проекту ми матимемо на меті випустити аналогічні збірки з роз’ясненням та консультаціями щодо схожих проблем, з якими стикається громадськість міста, а також розпочати роботу з розробки карток муніципальних послуг для кожного відділу та управління. На їх основі планується друк збірок із зразками необхідних документів. Після завершення фінансування необхідні ресурси планується отримувати завдяки власним внескам членів ініціативної групи, участі в різноманітних конкурсах для громадських організацій та ініціативних груп», - не приховуючи задоволення повідомила Валентина Білаш.

Завершуючи презентацію на приємних нотках кожному учаснику було роздано примірник збірки та запрошено на каво-перерву для більш легкого та невимушеного спілкування.

Додатки Якість муніципальних послуг. Крок за кроком