ЗНАК ЗАБОРОНИ

ЗНАК ЗАБОРОНИ
08.05.2012
Уявіть ситуацію: у вас захворіла дитина або ж хтось із рідних, або потрібно терміново доставити породіллю до пологового будинку. Зважаючи на те, що у вас є автомобіль, і буде простіше завезти хворого на власному транспорті, ніж чекати хвилин 15-30 на всіх нервах швидку допомогу, ви обираєте швидкісніший та комфортніший (звісно ж власний) транспорт. Уявили? Так от! Нарешті ви заїжджаєте на територію лікарні з надією, що вас там дуже швидко приймуть та нададуть невідкладну допомогу. Але не так все просто, як ви гадали… На вас біля входу до лікарні чекають не лікарі (як це мало б бути у цивілізованій країні), а служба ДАІ. Ну що? Уявили? Ви на всіх нервах, бо хворому потрібна допомога, людині зле, а над вами нависли працівники нашої славної автоінспекції. Ситуація досить складна, але реальна.

У місті Хмільнику на території Центральної районної лікарні повісили знак «Рух заборонено». Заборонено всім, крім звичайно ж, авто швидкої. Беручи до уваги, скільки у лікарні є автомобілів та зважаючи на кількість стаціонарних хворих, їх всіх швидка допомога не в змозі транспортувати до «місця спасіння». Все ж таки люди трохи ігнорують наявність того знаку, адже хворого треба якось привезти, чи навідати. Але, знову ж таки, вони дуже ризикують потрапити в неприємну ситуацію з «хранителями доріг». І замість того, щоб потурбуватися про хворого, турбуються про матеріальний стан чужого дяді.

Здавалося б, мало бути все навпаки у демократичній країні, яку вважають ще й європейською. Але ж ні, все, як каже одна моя знайома, робиться «для людей» (в переносному значенні).

Чи то весна так вплинула, чи криза, але зовсім недавно хворі спостерігали зі своїх вікон, як працівники ДАІ зупиняли на півдорозі до «рятівного будинку» автомобілі. Ще один спосіб, обійшовши правила моралі, набити бюджет не лишніми гривнями. Але ж і по закону вони теж діють – адже знак все ж таки висить, і, якщо що, докопатися до «порушників закону моралі» ніхто не зможе… І чиї то проблеми, якщо везти будуть важкохворого, і той на півдорозі помре? Якщо вже в нашій країні саджають за грати ні в чому не винних громадян, а «мажорів», які збивають і мордують людей, відпускають та ще й захищають, то така «мізерна» ситуація взагалі не береться до уваги.

Автор: partizan