ЗВЕРНЕННЯ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ПРЕЗИДЕНТА ТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

ЗВЕРНЕННЯ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ПРЕЗИДЕНТА ТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
29.01.2014
image002На офіційному сайті міста Хмільника оприлюднено звернення до Президента України та Верховної Ради України, яке було затверджено рішенням Хмільницької міської ради під час позачергової сесії.



З перебігом самої сесії можна ознайомитися ТУТ

Звернення, яке було затверджено міською радою має бути направлено Президенту України, Голові Верховної Ради України, а також опубліковане з засобах масової інформації.


Пропонуємо текст самого звернення:


Звернення Хмільницької міської ради 6-го скликання


до Президента України та Верховної Ради України щодо


суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні


Хмільничани глибоко стривожені та обурені кровопролитною війною, що точиться на вулицях та майданах України. Кількість жертв щодня зростає з обох сторін. Гинуть та стають каліками молоді люди. Ескалація напруги зростає, і зараз від позиції кожного громадянина залежать долі сотень і тисяч наших співвітчизників.

Глибокий кризовий стан, спровокований помилками Уряду України, що забезпечував проведення переговорів з приводу умов Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом. Такі провали в роботі неприпустимі, тому слід висловити недовіру Кабінету Міністрів України, чого вимагає громада Хмільника.

Від імені громадян міста Хмільника вимагаємо від Президента України, органів виконавчої влади, правоохоронних та судових органів, народних депутатів України:

засудити застосування зброї та спеціальних засобів, що спрямовані на позбавлення життя та здоров’я громадян;

  • засудити застосування катувань щодо громадян України з боку підрозділів правоохоронних органів України;

  • негайно зупинити застосування сили проти громадян України та їх переслідування;

  • вивести внутрішні війська з міста Києва в місця їх постійної дислокації;

  • керівництву силових структур, військових частин, СБУ, МВС залишатися за місцем дислокації і не відправляти бійців на війну проти власного народу;

  • невідкладно відправити у відставку Уряд, який виявив свою неспроможність належно відобразити інтереси народу України у міжнародних відносинах, забезпечити лад у державі, який не користується довірою народу та призначити Уряд народної довіри;

  • не приймати рішення щодо введення надзвичайного стану в Україні;

  • відмінити диктаторські закони, прийняті у неконституційний спосіб 16 січня 2014 року, оскільки вони суперечать Конституції України та чинному законодавству і звужують права людини;

  • відновити чинність Конституції України 2004 року, привести у відповідність до норм конституції виборче законодавство та прийняти рішення про проведення дострокових президентських та парламентських виборів у вересні 2014 року з метою подолання системної загальнодержавної кризи.