АКТИВІСТИ ХМІЛЬНИКА МАЮТЬ НАМІР ПІКЕТУВАТИ ОДА

АКТИВІСТИ ХМІЛЬНИКА МАЮТЬ НАМІР ПІКЕТУВАТИ ОДА
28.08.2016
мітингАктивісти Хмільника пікетуватимуть завтра Вінницьку облдержадміністрацію. Причина – нагородження директора санаторію «Поділля» Анатолія Реп’яха ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Про це повідомляє інтернет-видання Vlasno.info.

Як зазначається в матеріалі, активістів обурило й те, що подання для нагородження робили посадовці місцевої влади (на жаль, які саме посадовці – в матеріалі не згадується). В своєму коментарі член виконкому Станіслав Найчук зазначив:

– Я член виконкому і визначення кандидатур, яких заносять на дошку пошани або представляють до відзнак, є нашими повноваженнями. Але через нас це рішення не проходило. Наразі ми готуємо лист-звернення до Президента, голови облдержадміністрації з вимогою розібратися у ситуації.

Анатолію Реп’яху закидають організацію поїздок ті тушок до Києва під час Євромайдану. - Про це знають усі, тільки уповноважені органи нічого не хочуть бачити. За рахунок столової санаторію тоді забезпечували харчування тітушок. У нас свого часу були і номера автобусів, які їх возили. Їздили ті ж працівники санаторію. Це усім відомо, але ніхто цим не займається, - зазначає Станіслав Найчук.

Варто зазначити, що, відповідно до Указу Президента України «Про відзнаку Президента України — ювілейну медаль «25 років незалежності України» висунення кандидатур до відзначення ювілейною медаллю здійснюється відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19 лютого 2003 року № 138.

В цьому Порядку зазначається, що висунення кандидатур до відзначення державними нагородами здійснюється гласно за місцем роботи осіб, яких представляють до нагородження, у трудових колективах підприємств, установ, організацій незалежно від типу та форми власності.

Після цього документи мають потрапити до суб’єкта, який вповноважений підготувати відповідне клопотання до Кабінету Міністрів України.

В Указі Президента зазначається, що клопотання про відзначення громадян ювілейною медаллю разом із нагородними листами установленого зразка вносяться обласними, Київською міською державними адміністраціями, іншими державними органами (точно не органами місцевого самоврядування).

Після того, як відповідне клопотання надійде до Кабінету Міністрів України, саме останній готує подання щодо нагородження на розгляд Президента України.