Активний тиждень у “Мурашнику”: заходи, творчість, нові зустрічі

Активний тиждень у “Мурашнику”: заходи, творчість, нові зустрічі
19.08.2024

Ресурсний центр "Мурашник", що функціонує завдяки підтримці громадської організації «Право», за традицією згадує про насичений подіями минулий тиждень і готується до нового, не менш активного та результативного.

 

Робоча нарада щодо ремонту

 

Як відомо, наш ресурсний центр прагне розширювати можливості та послуги для мешканців громади. Цього тижня відбулася зустріч робочої групи, де було обговорено план майбутнього ремонту.

 

 

Тренінг з прав людини для молоді

 

12 серпня в ресурсному центрі "Мурашник" відбувся тренінг з прав людини для молоді в рамках продовження програми заходів до Дня молоді. Учасники та учасниці розглянули значення знання своїх прав і важливість активної громадянської позиції. Захід був організований Відділом молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради в партнерстві з ГО "Право".

 

 

Майстер-клас з розпису сумок-шоперів

 

У нашому ресурсному центрі відбувся творчий майстер-клас з розпису сумок-шоперів. В атмосфері дружності та позитиву юні митці ти миткині з захопленням створювали свої індивідуальні шопери!

 

 

Робоча зустріч Ініціативної жіночої групи м. Хмільника

 

Ця група вже реалізувала понад 10 важливих заходів для жінок і продовжує свою діяльність завдяки потужній підтримці проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується ГО «ВІСь» у партнерстві з CARE.Ukraine. Минулого тижня відбулася зустріч для обговорення нових ідей та планування наступних заходів.

 

 

Гітарний гурток

 

Учасники та учасниці гітарного гуртка збираються кожного дня в робочі дні. Вони вдосконалюють свою майстерність, розвивають таланти, а також дарують насолоду музикою всім присутнім в “Мурашнику”.

 

 

Зустріч волонтерів “Мурашника”

 

Як відомо, у нашій організації відбуваються зміни, зокрема, пов'язані з переїздом "Банку речей", в роботі якого були задіяні волонтери та волонтерки. Цього тижня ми зібрали їх, щоб порадитись та обговорити  з ними подальші плани і перспективи розвитку волонтерської діяльності.

 

 

Заняття групи “Коло підтримки”

 

У нашому ресурсному центрі розпочалась серія групових зустрічей під назвою "Коло підтримки" з психологинею чеської гуманітарної організації "Людина в біді" Оксаною Терещук. Перша зустріч була присвячена знайомству учасниць та вибору актуальних тем для обговорення. Учасниці обмінювалися досвідом, досягненнями та цікавими історіями з життя, створювали колажі на тему "Я та мій світ".

 

 

Зустріч молоді щодо квесту “CHILL по місту”

 

У п’ятницю в нашому ресурсному центрі було багатолюдно та надзвичайно атмосферно - це молодіжні команди та організатори і організаторки квесту “CHILL по місту” створили потужну енергетику. Команди зустрілися, щоб познайомитися, дізнатися правила проходження квесту та зареєструватися. Важливою частиною заходу став воркшоп від маркетингової агенції "TOP DIGITAL" на тему "Відео, які «залітають»", який допоможе команде виконати умови квесту і створити оригінальні Reels!

 

 

Кінопоказ до дня молоді

 

Молода команда "CHILL ПО МІСТУ" разом із партнерами організувала та провела в нашому просторі кінопоказ. Після перегляду фільму всі присутні дійшли висновку, що потрібно цінувати життя та те, що маємо.

 

 

Шаховий клуб

 

У "Шаховому клубі" завжди панує захоплююча атмосфера. Учасники та учасниці не лише активно змагаються, але й часто затримуються після завершення занять, обговорюючи стратегії та ділячись враженнями від гри.

 

 

Суспільно-корисні роботи

 

Цього тижня працівниці суспільно-корисних робіт продовжували плести маскувальні сітки для ЗСУ. На фото ви можете побачити одну з багатьох сіток, які вони виготовляють.

 

 

Відкриття Кіноклубного фестивалю українського кіно

 

17.08 в нашому ресурсному центрі відбулось відкриття Кіноклубного фестивалю українського кіно. Фестиваль включає фільми, що вже здобули міжнародне визнання і стали невід'ємною частиною українського кіно. Цієї суботи кіномани дивились фільм "Ми є. Ми поруч". Фестиваль відбувається за підтримки Українського культурного фонду та Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

 

Велоподорож “Хмільник на педалях”

 

У неділю, за традицією, учасники та учасниці клубу "Хмільник на педалях" здійснили чергову велопоїздку. Цього разу вони обрали довший маршрут, до села Березна, що дозволив їм насолодитися красою природи рідного краю. Під час подорожі відкрили для себе мальовничі місця та дізналися цікаві історії про них. Пікнік на березі Південного Бугу став чудовою нагодою для спілкування на природі. Учасники та учасниці клубу мали змогу обговорити пережиті враження від поїздки, обмінятися думками та просто насолодитися невимушеною атмосферою. Додатково організували імпровізовану фотосесію на тлі мальовничих краєвидів, яка закарбувала яскраві моменти дня та залишила приємні спогади.

 

 

Квест "Chill по місту"

 

Яскравим завершенням тижня став молодіжний квест "Chill по місту", однією з локацій котрого став наш ресурсний центр. Молодь відповідала на запитання з тем "Демократія" та "Права людини" в режимі тестів на інтерактивній дошці. Було жваво і позитивно. На останнє запитання - поза конкурсом, "для розрядки" "Яка організація створила і утримує ресурсний центр "Мурашник"?" вірно відповіли всі команди - ГО "ПРАВО"!

 

 

Ресурсний центр "Мурашник" завжди відкритий для ваших ідей, пропозицій та ініціатив. Ми з радістю підтримуємо всіх активних мешканців нашої громади, адже прагнемо її розвитку та процвітання. Наша мета - створювати можливості для зростання та успіху кожного, тому ми регулярно організовуємо тренінги та навчання, щоб підвищити обізнаність у важливих питаннях і навчити захищати свої права. Ми також влаштовуємо заходи для дітей та дорослих, спрямовані на згуртування, спілкування та підтримку. Ми вітаємо наших постійних учасників і з радістю запрошуємо нових приєднуватися до нашої спільноти. Разом ми зможемо досягти більшого!

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова