Чергова обіцянка міського голови

Чергова обіцянка міського голови
03.01.2012
Хмільницький міський голова Василь Грушко запевнив лідерів громадських організацій, що консультації з громадськістю щодо розробки проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки все ж таки буде проведено…

Свого часу громадська організація «ПРАВО» зверталася з пропозицією до міського голови щодо проведення в обов’язковому порядку консультацій з громадськістю під час розробки проекту Державної програми розвитку Хмільника. На що було отримано відповідь, за підписом міського голови Василя Грушка, в якому він наголошував на наступному:

«…протягом листопада-грудня 2011 року передбачається обговорення підготовленого проекту на засіданнях круглого столу із фахівцями по окремих галузях (наприклад курортної, житлово-комунальної тощо), на які будуть запрошенні керівники громадських організацій, голови вуличних та будинкових комітетів.
На засідання громадських слухань, на яких буде презентовано проект, будуть запрошенні всі бажаючі члени територіальної громади, де буде надана їм можливість висловити власну думку та надати пропозиції…».

На превеликий жаль, жодної інформації про проведення зазначених заходів (круглих столів, громадських обговорень чи слухань) оприлюднено не було, хоча, згідно плану заходів, які було затверджено розпорядженням міського голови, до 15 грудня робоча група, розглянувши та опрацювавши проект Державної програми, мала винести його на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради

Саме це змусило представників громадськості звернутися з вимогою провести громадські слухання проекту Державної програми в обов’язковому порядку. Відповідні звернення надійшли на ім’я міського голови від наступних об’єднань громадян:
1. Громадської організації «ПРАВО»;
2. Хмільницької міськрайонної організації «Червоного Хреста»;
3. Громадської організації «Молодіжна Рада»;
4. Громадської організації «Жест Любові»…

Нещодавно керівники громадських організацій отримали відповідь на свої звернення. В ньому міський голова черговий раз запевнив, що консультації з громадськістю все ж таки буде проведено. Ось цитата з відповіді міського голови Василя Грушка:

«На сьогоднішній день, проект Програми знаходиться на доопрацюванні в управлінні економічного розвитку та євроінтеграції міської ради. Лише після схвального рішення робочої групи, проект буде оприлюднено на Офіційному веб-сайті міста Хмільника та проведенні консультації з громадськістю».

Будемо сподіватися. Що на цей раз консультації з громадськістю все ж таки буде проведено. Хочеться зазначити, що у відповідності до Порядку проведення консультацій з громадськістю, якщо пропозиція щодо проведення консультацій з одного й того ж питання, надійшла не менше ніж від трьох інститутів громадянського суспільства, які зареєстровані у місті Хмільнику, такі консультації проводяться обов’язково.

Хоча залишається незрозумілим. Чому громадськість не можна залучити до цього процесу ще на етапі підготовки до схвального рішення робочої групи, коли Програма знаходиться «на доопрацюванні в управлінні економічного розвитку та євроінтеграції міської ради»...