ЧЕРГОВІ ПЕРЛИ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ВІД МІСЬКОЇ ВЛАДИ

ЧЕРГОВІ ПЕРЛИ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ВІД МІСЬКОЇ ВЛАДИ
20.08.2015
завантаженняНе дивина, що теперішня міська влада не дуже шанує чинне законодавство. В тому числі й закон про регуляторну політику. Можна пригадати і недотримання строків прийняття регуляторних актів, і порушення регуляторних процедур, і нерозуміння суті регуляторних актів. Наслідком таких дій міської влади були навіть судові оскарження рішень, як це було у випадку з встановленням вартості проїзду в маршрутках міста.

Нещодавно міські посадовці «порадували» ще одним «перлом»: «оприлюднили» проект регуляторного акту, насправді його не оприлюднивши.

Як таке могло статися? А дуже просто…

Затвердження регуляторного акту передбачає проходження складної процедури, яка передбачає внесення документу до плану регуляторної діяльності, потім оголошення в ЗМІ про намір його оприлюднити і, власне, саме оприлюднення проекту відповідного рішення для того, щоб всі зацікавлені суб’єкти могли надіслати свої пропозиції. Начебто все просто. Але виявилося що й тут не може обійтися без «косяків» з боку міських посадовців.

Ще 30 липня в газеті «Я та МІСТО» було оприлюднено проект рішення міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території міста Хмільника (нова редакція)». В самому оголошенні було зазначено, що з повним текстом проекту рішень, власне – з самою новою редакцією Правил благоустрою, можна ознайомитися на офіційному сайті міста Хмільника.

Scan

Але та Офіційному сайті цей документ так і не з’явився. З’явився тільки напис «Про затвердження Правил благоустрою території міста Хмільника (нова редакція)». Але цей напис не активований і документ скачати просто неможливо.

Новый рисунок

Парадоксальність ситуації в тому, що аналіз регуляторного впливу таки подивитися можна.

Варто зазначити, що експерти громадської організації «ПРАВО» неодноразово зверталися до посадовців міської ради проханням все ж таки оприлюднити такий важливий для територіальної громади проект документу. Але віз, як то кажуть, і нині там.

А часу з моменту оголошення пройшло вже майже місяць. Невже не можна було за цей час таки оприлюднити цей документ?

Зважаючи на все це, просимо посадовців міської ради все ж таки докласти титанічних зусиль для того, щоб оприлюднити нову редакцію Правил благоустрою території міста Хмільника для того, щоб громадськість могла з ними ознайомитися та надати власні пропозиції.