ЧОМУ ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ “МУРАШНИК” СТАВ РЕСУРСНИМ ЦЕНТРОМ?

ЧОМУ ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ “МУРАШНИК” СТАВ РЕСУРСНИМ ЦЕНТРОМ?
16.07.2024

Ми сподіваємось, наші читачі знають, що ресурсний центр “Мурашник”, який діє у Хмільнику з квітня 2022 року створений і підтримується саме громадською організацією ПРАВО. Спочатку він діяв як “гуманітарний хаб” і був більше зосереджений на гуманітарній допомозі та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Хмільницьку громаду.

 

Проте від квітня 2024 року Мурашник діє вже як ресурсний центр, але більшість людей не знають, що означає ця зміна.

 

Саме тому 15 липня 2024 року ми провели презентацію ресурсного центру “Мурашник” та докладно розповіли, як змінилась діяльність Мурашника після перейменування.

 

До нас на презентацію завітало багато людей. Були присутні і представники влади, і громадських організацій, і ті хто добре знайомий з діяльністю Мурашника, і зовсім нові люди.

 

Голова ради громадської організації “ПРАВО” Віталій Дорох розказав по історію створення гуманітарного хабу “Мурашник” та причини перетворення на ресурсний центр.

 

 

А Юлія Килосова, яка нещодавно стала координаторкою ресурсного центру “Мурашник”, розповіла про ресурси, якими володіє Мурашник та умови, за якими кожний може скористатись цими ресурсами.

 

 

Саме наявність у Мурашника великої кількості матеріальних ресурсів у вигляді техніки, обладнання, меблів та інших потрібних для організації заходів речей, а також людських ресурсів у вигляді експертів організації “ПРАВО” та працівників і волонтерів Мурашника стала причиною зміни фокуса діяльності.

 

Ми подумали, що всі ці ресурси повинні працювати на розвиток нашої громади, тому вирішили, щедро ділитись ними з кожним хто бажає змін на краще та докладає для цього зусиль.

 

Також учасники постійних клубів, які працюють в Мурашнику, розказали про свій досвід відвідування заходів.

 

А ще своїм досвідом поділились представники молодіжного проєкту “CHILL по місту”, яким випала доля, стати першими користувачами ресурсного центру “Мурашник” у, так би мовити, “новому форматі”.

 

Після офіційної частини учасники презентації мали можливість походити по Мурашнику та роздивитись ресурси, які були розділені на окремі локації, для кращого ознайомлення.

 

Зараз ми пропонуємо вам переглянути цікаві фото з презентації, а у наступних публікаціях ми повернемось до теми ресурсів Мурашника, та докладно розкажемо про них та умови їхнього використання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей матеріал опубліковано в рамках проєкту «Мурашник Hub»: громадська активність для змін», що реалізується громадською організацією “ПРАВО”  за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.