ЧОМУ ХМІЛЬНИЧАНИ МАЮТЬ ПЛАТИТИ 50% ЗА РЕМОНТИ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ? Позиція міської влади…

ЧОМУ ХМІЛЬНИЧАНИ МАЮТЬ ПЛАТИТИ 50% ЗА РЕМОНТИ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ? Позиція міської влади…
30.07.2012
На останній сесії Хмільницької міської ради було затверджено Положення, яким мешканці багатоквартирних будинків в Хмільнику зобов’язуються фінансувати капітальні ремонти будинків (а також ліфтів тощо) не менше, як 50% від вартості ремонтних робіт:

http://pravongo.org/v-hmilnyku-polovyna-vartosti-remontnyh-robit-v-budynkah-lyahla-na-plechi-meshkantsiv/

В матеріалах, які було розміщено в місцевих ЗМІ та стосувалися затвердження цього Положення, йшлося про те, що такі дії міської влади зумовлені виключно вимогами чинного законодавства.

Нам стало цікаво, межі якого саме законодавства дозволяють міській владі встановлювати такі «побори», які стовідсотково призведуть до значних фінансових витрат майже в кожній родині в Хмільнику, які проживають в багатоквартирних будинках. Для прикладу, в будинку по вулиці Леніна, 13, де до речі проживає міський голова Василь Грушко, нещодавно відбулися збори, на яких вирішувалося питання щодо капітального ремонту ліфтів:

http://pravongo.org/abo-platyty-abo-hodyty-pishky/

Громадська організація «ПРАВО» вирішила звернутися з запитом на інформацію на імя міського гголови, з проханням надати обґрунтування таких дій. Ось яку відповідь ми отримали: