ЧИ «ПІДУТЬ» ДЕЛЬФІНИ З ХМІЛЬНИКА?

ЧИ «ПІДУТЬ» ДЕЛЬФІНИ З ХМІЛЬНИКА?
01.07.2015
delfin11Сьогодні в Хмільнику громадяни пікетували санаторій «Поділля» з вимогою «не виганяти дельфінів на вулицю».

Справа в тому, що власники дельфінарію уклали угоду оренди приміщення басейну, де й розміщувалися тварини та проводилися лікувальні заходи. Але термін дії угоди оренди збіг. Тому адміністрація санаторію поставила вимогу звільнити приміщення.

SAM_4726

Керівник санаторію, пан Анатолій Реп’ях, зазначив, що продовжувати термін дії угоди не має бажання, тому що сам басейн, де розміщуються тварини, знаходиться в аварійному стані:

- Вода з басейну протікає у підвал, там старі металеві труби, усе це руйнується і потребує ремонту, - каже Анатолій Реп’ях. – Стеля затікає й обсипається. Максимум часу, що ми можемо дати на виселення дельфінам – це два дні.

SAM_4749

В свою чергу директор Центру дельфінотерапії Борис Когут зазначив, що вони не мають куди забрати зараз дельфінів, бо привезли їх із Севастополя, а це окупована територія, туди повернутись неможливо.

SAM_4731

Під час акції був присутній міський голова Хмільника, який зазначив, що дельфіни мають залишитися в місті, який погодився допомогти у врегулюванні цієї ситуації, але, за його словами, впливу на керівництво санаторію, яке не хоче продовжувати договір оренди, для перебування дельфінів на території оздоровниці, він не має.

SAM_4721

Ситуація наразі залишилася неврегульованою, тому наразі говорити про те, чи залишаться дельфіни в Хмільнику, ще зарано.