Чи приживеться в Хмільнику «Чесно»?

Чи приживеться в Хмільнику «Чесно»?
19.06.2012
Відповідь на це питання спробують дати учасники презентації громадянського руху «Чесно», яка відбудеться в п’ятницю, 22 червня, в приміщенні районної бібліотеки для дорослих. До участі запрошуються представники організацій політичних партій, громадських організацій, активна громадськість, а також представники влади та засобів масової інформації.

Під час заходу буде презентовано громадянський рух «Чесно», а також обговорено подальшу співпрацю руху з суб’єктами виборчого права в місті Хмільнику та Хмільницькому районі.

Початок заходу – 14.00

Для довідки:

Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства "Новий Громадянин". Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Мета Руху - активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів. Символ кампанії – часник - засіб дезінфекції та боротьби з нечистою силою.

Учасники Руху розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності, серед яких, зокрема, такі:

  • відсутність фактів порушень прав і свобод людини

  • незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

  • непричетність до корупційних дій

  • прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

  • особисте голосування в парламенті

  • участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів


Спільно з журналістами та громадськими активістами учасники Руху перевірять нинішніх і майбутніх депутатів на відповідність цим критеріям.

Учасники Руху будуть публічно вимагати у політичних сил визнати громадські критерії та не допустити до участі у виборах тих кандидатів, які їм не відповідатимуть.

Ініціатива відкрита для приєднання громадських організацій та індивідуальних учасників. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть брати участі у виборах.

Більше інформації за посиланням: http://chesno.org/