ЧИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ ЖИТЕЛІ СІЛ ВІННИЧЧИНИ БЕЗОПЛАТНОЮ ПРАВОВОЮ ДОПОМОГОЮ?

ЧИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ ЖИТЕЛІ СІЛ ВІННИЧЧИНИ БЕЗОПЛАТНОЮ ПРАВОВОЮ ДОПОМОГОЮ?
11.04.2016
Depositphotos_3300394_lВідповідь на це питання спробують знайти учасники заходу, під час якого експерти громадської організації «ПРАВО» презентують результати моніторингу рівня забезпечення якісною безоплатною правовою допомогою жителів 7 районів Вінницької області.

В 2011 році набув чинності Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Цим законом було визначено зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги, а також було визначено категорії громадян, які мають право отримувати безоплатну правову допомогу, зокрема - соціально незахищені верстви населення.

Окрім цього законом було покладено обов’язок на органи державної влади та місцевого самоврядування надавати громадянам безоплатну правову допомогу, а також створити умови для забезпечення їх якісною первинною безоплатною правовою допомогою.

Зважаючи на ситуацію, що склалася в Україні, найбільше правової допомоги потребують мешканці сільських територій, які, на відміну від мешканців міст, не завжди можуть отримати якісну і головне - безоплатну правову допомогу.

Зважаючи на це, експерти громадської організації «ПРАВО» вирішили провести моніторинг реалізації права на безоплатну правову допомогу в сільській місцевості Вінницької області, зокрема – в Калинівському, Козятинському, Липовецькому, Літинському, Оратівському, Погребищенському та Хмільницькому районах Вінницької області.

Наразі моніторинг вже проведено і експерти готові презентувати його результати для громадськості та представників засобів масової інформації.

Презентація результатів відбудеться в четвер, 14 квітня, в приміщенні Вінницького прес-клубу.

Початок – о 12.00.

Очікується, що участь в заході візьмуть представники з районів, в яких проводився моніторинг, а також представники Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Контактна особа:

Віталій Дорох

067 425 84 95.

doroh-hm@yandex.ru

Для довідки:

Проект «Реалізація права на безоплатну правову допомогу в сільських громадах Вінницької області» реалізується громадською організацією «ПРАВО» в рамках програми «Просування молодіжного активізму в Центральній Україні» за сприяння Коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина» та за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Партнерами в реалізації проекту виступають Козятинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Подільський центр прав людини.