ЧИ ЗАТРИМАЛИ В ХМІЛЬНИКУ ЛІКАРЯ ЗА ХАБАР?

ЧИ ЗАТРИМАЛИ В ХМІЛЬНИКУ ЛІКАРЯ ЗА ХАБАР?
08.07.2015
973f81c2009de9786dc50e82b0719b97Інформація про те, що в Хмільнику затримали лікаря, який вимагав та отримав хабар в розмірі 5 000 гривень за те, що «відмаже» призовника від мобілізації, шириться в мережі інтернет.

Інформація з’явилася і в соціальних мережах, і на деяких регіональних ресурсах. Зокрема, сайт прокуратури Вінницької області повідомляє наступне:

«Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди членом військово-лікарської комісії. Медик у незаконний спосіб отримав 5 тис грн за встановлення діагнозу, який зумовить непридатність одного із жителів Вінниччини до проходження військової служби за станом здоров’я.
7 липня лікаря затримано «на гарячому» слідчими УМВС області та оперативним підрозділом УСБУ в області під час передачі коштів у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).
Наразі, проводяться першочергові невідкладні слідчі дії.
Санкцією ч. 3 ст. 368 передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю, на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Але на жодному офіційному ресурсі ми не знайшли підтвердження, що ці події відбулися саме в Хмільнику».

То ж питання «чи затримали саме в Хмільнику лікаря за хабар» залишається відкритим.