ЧИ ЗБЕРУТЬСЯ ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НА ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ?

ЧИ ЗБЕРУТЬСЯ ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НА ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ?
23.05.2013



vopross67Про таку ініціативу, під час сьогоднішнього пленарного засідання Хмільницької міської ради, поінформувала пані Тетяна Карпенко – голова тимчасової контрольної комісії Хмільницької міської ради, яку було створено для перевірки рішень Хмільницької міської ради, які не відповідають озвученим на сесіях.


На думку групи депутатів, які підписали звернення до міського голови з вимогою скликати позачергову сесію міської ради, необхідність її проведення полягає в тому, що чергові сесії перевантажені матеріалами, а узагальненні наявні матеріали тимчасової контрольної комісії містять в собі об’ємну інформацію про порушення регламентних норм, що потребує негайного детального розгляду, обговорення та прийняття відповідного рішення.


Але питання проведення позачергової сесії залишається невирішеним. Після виступу міського голови, який закликав не скликати позачергову сесію, а розглянути питання на черговій, зважаючи на період відпусток та одруження секретаря ради Петра Дреженкова, депутат міської ради Галина Храповіцька відкликала свій підпис під зверненням.


Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», позачергова сесія може бути скликана міським головою, або за ініціативи не менше, як 1/3 депутатів від загального складу ради.