День Незалежності на педалях

День Незалежності на педалях
24.08.2024

Сьогодні велоспільнота "Хмільник на велосипедах" організувала велозаїзд до Дня Незалежності України. Подія об'єднала любителів велосипедного спорту та сприяла популяризації велокультури у Хмільницькій громаді.

Ініціатива провести заїзд з'явилася серед активістів спільноти, які хочуть вшанувати Незалежність України.

Маршрут був спеціально розроблений, щоб охопити місця в Хмільнику, пов'язані з історією становлення нашої держави.

У заході взяли участь 19 осіб, серед яких були як досвідчені велосипедисти, так і новачки, в тому числі діти з батьками. Це створило дружню та підтримуючу атмосферу.

Під час заїзду учасники відвідали кілька важливих пам'яток: пам'ятник Богдану Хмельницькому, де обговорювали історію боротьби за Незалежність; пам'ятник Сергію Муравському, першому загиблому жителю Хмільника у новітній війні та Меморіальний комплекс пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років.

 

Завершився велозаїзд біля меморіалу жителям Хмільника, які загинули в нинішній війні за незалежність.

"День Незалежності на педалях" показав, як спорт і патріотизм можуть об'єднувати людей. Спільнота "Хмільник на педалях" запрошує всіх охочих долучатися до майбутніх поїздок та сприяти розвитку велокультури в Україні.

Цей матеріал опубліковано в рамках проєкту «Хмільник на педалях», що реалізується громадською організацією “ПРАВО” за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію УВКБ ООН. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.