До битви за битву на «Синіх Водах» долучився Микола Катеринчук

До битви за битву на «Синіх Водах» долучився Микола Катеринчук
30.07.2012
Читачі ГФХ пам’ятають, які перипетії розвивалися навколо битви на Синіх Водах, які спричинила ініціатива Бориса Тарасюка щодо відзначення цієї події на державному рівні, причому в Кіровоградській області.

Після цього була відповідна реакція місцевих органів влади, а також Вінницької ОДА, розпорядженням голови якої було визначено план заходів щодо відзначення річниці Синьоводської битви у Вінницькій області.

Як повідомляє «УНІАН-Вінниччина», з посиланням на "Комерсант Україна", до перебігу подій щодо відзначення річниці Синьоводської битви саме в Хмільницькому районі вирішив долучитися і Микола Катеринчук – на минулому тижні він зареєстрував проект постанови "Про святкування 650-ї річниці визволення українських (росіян) земель від гніту Золотої Орди".

Як повідомляє «УНІАН-Вінниччина», у Партії регіонів висловили протест щодо ідеї відзначити 650-ю річницю перемоги над ярмом. Відповідний проект постанови перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов назвав "черговою спробою вбити клин ворожнечі між Росією і Україною".

"Автори документа стверджують, що перемоги над монголо-татарами нам вдалося досягти без росіян! Вони не хочуть визнати нашу спільну з білорусами і росіянами перемогу і хочуть ще раз нас посварити! Але у них це не вийде!" - заявив Чечетов, підкресливши, що у Верховній раді ініціатива Миколи Катеринчука не буде підтримана.

Сподіваємося, що попри все, ініціатива пана Катеринчука все ж таки буде підтримана, що стане своєрідним поштовхом для локалізації Синьоводської битви саме на теренах Хмільницького району…