ФІНАНСУВАННЯ ПТУ ПЕРЕДАЛИ НА ОБЛАСНИЙ РІВЕНЬ

ФІНАНСУВАННЯ ПТУ ПЕРЕДАЛИ НА ОБЛАСНИЙ РІВЕНЬ
04.02.2016
coaVlG1g7AIВерховна Рада відновила фінансування профосвіти з держбюджету. За зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування професійно-технічної освіти проголосували 305 народних депутатів, - передає ЛІГА.net.

За зміни до закону про держбюджет на 2016 рік щодо фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів з держбюджету проголосували 297 народних депутатів.

Законами передбачено, що заклади професійно-технічної освіти будуть фінансуватися за рахунок коштів обласного бюджету, міст, які є обласними центрами, а також за рахунок субвенції з державного бюджету.

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається наступне:

Метою прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» є врегулювання умов фінансування підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах.

Проектом Закону пропонується, зокрема:

унормувати питання щодо розподілу видаткових повноважень на фінансування закладів професійно-технічної освіти між обласними бюджетами та бюджетами міст, що є обласними центрами.

Передбачається також, що фінансування таких закладів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та з бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету.

Крім того, тимчасово запроваджується субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з державного бюджету місцевим бюджетам.

Таким чином бюджет Хмільника звільнився від обтяжливої необхідності фінансувати 2 ліцеї – аграрний та сфери послуг. На це з міського бюджету мало б піти понад 18 000 000 гривень.