ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» РОЗШИРЮЄ МЕРЕЖУ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» РОЗШИРЮЄ МЕРЕЖУ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ
27.06.2015
100_2429Громадська організація «ПРАВО» розширює мережу правових консультантів. Нещодавно відбулася координаційна зустріч експертів організації з потенційними правовими консультантами з сіл Хмільницького району. Саме ці особи візьмуть в подальшому участь в навчальній програмі з підготовки правових консультантів.

Варто зазначити, що громадська організація «ПРАВО» вже підготувала групу правових консультантів, які зараз працюють в 12 громадах Хмільницького району. Але цього не досить, щоб охопити всі населені пункти району безоплатною правовою допомогою.

100_2433

- На превеликий жаль, попри велику потребу в отриманні правової допомоги мешканцями сільських громад, зараз діяльність правових консультантів розповсюджується лише на 12 сільських громад, зазначив керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох. Зважаючи на те, що до складу району входить 87 населених пунктів, то діяльністю нашого Центру покривається лише на 13% сільських громад.

Саме тому громадською організацією «ПРАВО» було розроблено проект, який передбачає підготовку ще однієї групи правових консультантів, що дозволить розширити мережу консультантів на ще 15 громад Хмільницького району. Цю ініціативу було підтримано в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», що реалізує Українська Гельсинська Спілка з прав людини при сприянні Національного фонду на підтримку демократії.

Незабаром потенційні правові консультанти пройдуть навчання за раніше розробленою програмою.

100_2430

Для довідки:

Реалізація мікро-проекту «Правова допомога на селі: розширюємо Мережу правових консультантів» здійснюється в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», що реалізує Українська Гельсинська Спілка з прав людини (УГСПЛ) при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Погляди розробників та виконавців мікро-проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією Української Гельсинської Спілки з прав людини та Національного фонду на підтримку демократії (NED).