Громаду Хмільника намагаються «кинути»?

Громаду Хмільника намагаються «кинути»?
17.12.2011
Таке припущення можна зробити, проаналізувавши справи щодо розробки проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки.

22 липня 2011 року, міським головою було видано розпорядження №193-р «Про розробку проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки», яким було затверджено склад робочої групи та план заходів щодо розробки програми державної підтримки міста Хмільника.

Зокрема:

- до 1 жовтня подати управлінню економічного розвитку та євроінтеграції міської ради пропозиції до заходів, які будуть передбачені програмою;

- до 1 грудня управління економічного розвитку та євроінтеграції має узагальнити всі пропозиції та внести проект Державної програми на розгляд робочої групи;

- до 15 грудня робоча група, розглянувши та опрацювавши проект Державної програми, має винести його на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради.

Свого часу громадська організація «ПРАВО» зверталася з пропозицією внести зміни до плану заходів щодо підготовки проекту Державної програми розвитку курорту, стосовно проведення в обов’язковому порядку консультацій з громадськістю. На що було отримано відповідь за підписом міського голови, в якому він наголошував на наступному:

«…Після схвального рішення робочої групи, проект Програми буде розміщено на офіційному веб-сайті міста для ознайомлення громадськості та надання зауважень та пропозицій.

Крім того, протягом листопада-грудня 2011 року передбачається обговорення підготовленого проекту на засіданнях круглого столу із фахівцями по окремих галузях (наприклад курортної, житлово-комунальної тощо), на які будуть запрошенні керівники громадських організацій, голови вуличних та будинкових комітетів.

На засідання громадських слухань, на яких буде презентовано проект, будуть запрошенні всі бажаючі члени територіальної громади, де буде надана їм можливість висловити власну думку та надати пропозиції…».

(копія листа)





На превеликий жаль, жодної інформації про проведення зазначених заходів (круглих столів, громадських обговорень чи слухань) оприлюднено не було. Хоча є інформація, що на останньому засіданні виконавчого комітету проект Державної програми все ж таки розглядався…

Саме тому, громадська рада при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради рекомендувала провести консультації щодо проекту Програми.

Також було вирішено застосувати механізм, який закладено в Порядку проведення консультацій з громадськістю. Згідно цього порядку, якщо по одному й тому самому питанню надходять звернення не менше, як від трьох інститутів громадянського суспільства, консультації з таких питань проводяться в обов’язковому порядку.

Окрім пропозицій громадської ради, сьогодні було направлене звернення громадської організації «ПРАВО». Якщо домовленості між громадськими організаціями буде дотримано, то подібні звернення надійдуть від інших організацій, які представленні в громадській раді при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради.

Тоді є надія, що консультації з громадськістю щодо розробки проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки все ж таки буде проведено…

Вашій увазі пропонується текст звернення:

Хмільницькому міському голові


Грушку Василю Пилиповичу


 

ПРОПОЗИЦІЇ


Шановний Василь Пилипович!


 

Зважаючи на ситуацію, що склалася навколо розробки проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки, пропоную Вам, як Хмільницькому міському голові, у відповідності до Порядку проведення консультацій із громадськістю міста Хмільника виконавчими органами Хмільницької міської ради, ініціювати проведення виконавчими органами Хмільницької міської ради консультацій з громадськістю (у вигляді громадських слухань) з метою врахування думки громадськості та можливості внесення громадськістю пропозицій до проекту Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки.

 

Користуючись нагодою, пропоную Вам оприлюднити проект Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки на офіційному сайті міста Хмільника для ознайомлення громадськості.

 

Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього звернення і не сумніваюся, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади, проголошеному керівництвом нашої держави.

 

Відповідь на моє звернення прошу надати в письмовому вигляді невідкладно, зважаючи на те, що воно не потребує додаткового вивчення, як це передбачено ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» на наступну адресу: 22 000, Вінницька обл., м. Хмільник, вул.. 1-го Травня, буд.9, кв. 29

 

 

З повагою,

Голова Ради організації Віталій Дорох

 

Відповідь: