КЕРІВНИЦТВО МІСТА НЕ НАДАЛО АУДІОЗАПИС СЕСІЇ, ПІД ЧАС ЯКОЇ ОБГОВОРЮВАЛОСЬ ПИТАННЯ ПОГОДЖЕННЯ МІСЦЯ РОЗМІЩЕННЯ «РИБНОГО» МАГАЗИНУ

КЕРІВНИЦТВО МІСТА НЕ НАДАЛО АУДІОЗАПИС СЕСІЇ, ПІД ЧАС ЯКОЇ ОБГОВОРЮВАЛОСЬ ПИТАННЯ ПОГОДЖЕННЯ МІСЦЯ РОЗМІЩЕННЯ «РИБНОГО» МАГАЗИНУ
24.11.2012
Про це повідомила комісія, яка була створена для дослідження питання законності встановлення «рибного» магазину в Хмільнику, в матеріалі, який було опубліковано в міськрайонній газеті «Життєві обрії».

Зокрема в матеріалі йдеться про наступне:

«Головною проблемою в дослідженні матеріалів по цьому об’єкту стало те, що керівництво міста не надало аудіо запис сесії, під час якої обговорювалося питання погодження місця розміщення торговельного павільйону, мотивуючи це тим, що аудіо запис зберігається всього рік. Тому відтворити те, що озвучувалося на сесії і що занесено в протокол, буде важливим для подальших дій у встановленні істини».

Також комісія звернулася до начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області Подоляна А.І., а також на ім’я його обласному керівника Бондарчука С.В. Окреме звернення було направлено начальнику управління містобудування та архітектури Вінницької ОДА Царенку С.О.

На думку членів комісії, саме ці обласні структури, беручи до уваги кадрову чехарду в міському управлінні містобудування і архітектури, де за останній рік звільнилося два керівники, і один заступник міського голови, які є фахівцями в галузі архітектури і формування міського середовища, мають пролити світло на спірний об’єкт.

Нагадуємо, що рішенням сесії міської ради була створена тимчасова контрольна комісія з перевірки рішень міської ради, які не відповідають озвученим на сесії. Діяльність таких контрольних комісій передбачено регламентом Хмільницької міської ради. Зазвичай такі комісії створюються для здійснення контролю за конкретно визначених радою питань.

Причиною створення цієї комісії стали колективні звернення мешканців двох багатоквартирних будинків №13 та №15, що розташовані в центрі міста по вулиці Леніна, які надійшли до фракції ВО «Батьківщина», після того, як перед їхніми вікнами на зеленій зоні розпочались будівельні роботи з монтажу торговельного об’єкта – «рибного» магазину.