ХМІЛЬНИК ДОЛУЧИТЬСЯ ДО ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

ХМІЛЬНИК ДОЛУЧИТЬСЯ ДО ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
26.02.2016
100_5296Сьогодні в Хмільнику обговорювали можливість долучення Хмільника до електронної системи публічних закупівель ProZorro.

Участь в заході взяли посадові особи міської ради, експерти громадської організації «ПРАВО», а також представники громадської ради при виконавчому комітеті міської ради.

100_5286

На початку засідання керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох розповів про вимоги Закону України «Про публічні закупівлі», про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів, а також про досвід інших міст України щодо запровадження в своїх громадах електронної системи закупівель.

100_5292

«Якщо проаналізувати заплановані головними розпорядниками бюджетних коштів закупівлі в 2015 році, то ми побачимо, що загалом планувалося здійснити закупівлі на суму 32 488 229 грн., з них з застосуванням тендерних процедур на суму 17 770 778 грн., без тендеру - 14 717 451 грн., - зазначив Віталій Дорох. Тобто 45% закупівель, які здійснюються за рахунок коштів міського бюджету знаходяться “в тіні”: невідомо, яким чином вибирається постачальник товарів та послуг, не оприлюднюється інформація про здійсненні закупівлі тощо».

100_5288

Всі учасники обговорення зійшлися на думці, що в Хмільнику потрібно запровадити закупівлі через електронну систему публічних закупівель ProZorro, зокрема, що стосується підпорогових закупівель. Принаймні всі умови для цього в Україні вже створені.

Результатом проведення зустрічі стала домовленість, що експерти громадської організації «ПРАВО» підготують відповідний проект рішення виконавчого комітету чи розпорядження міського голови, який потім буде обговорено з посадовцями міської ради та розпорядниками бюджетних коштів.

100_5285

Сподіваємося, що найближчим часом Хмільник таки перейде на електронну систему публічних закупівель ProZorro.

Більше про саму систему ProZorro можна дізнатися ТУТ.