ХМІЛЬНИК МОЖЕ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД

ХМІЛЬНИК МОЖЕ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД
24.07.2015
yak-namalyuvati-znakХмільницький міський голова скликав робочу групу, яка працювала над Перспективним планом формування громад та осіб, яких було вповноважено представляти інтереси хмільницької громади під час консультацій з облдержадміністрацією.

Причиною стало звернення Анатолія Мороза до міського голови з вимогою ініціювати судовий процес щодо оскарження рішення Вінницької обласної ради №894 від 24 червня 2015 року «Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області».

Як виявилось під час дискусії, на думку депутатів та очільників міста жодних прав Хмільницької міської ради та і всієї Хмільницької громади порушено не було. Тому було вирішено, що про судовий позов йтися не може.

Та під час засідання таки було внесено три пропозиції:

  1. Доручити юридичному відділу або залучити приватних адвокатів для детального вивчення документів:



  • рішення сесії Хмільницької міської ради де було затверджено найбільш оптимальну пропозицію щодо майбутнього об’єднання громад;

  • рішення сесії Вінницької обласної ради «Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області»;

  • Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Закону України «Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення».


для всебічного вивчення проблеми:

  1. Розібратись хто уповноважена особа по питанням Перспективного плану формування територій громад у Кабінеті Міністрів України та вияснити чи буде затверджуватись проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області чи, можливо, буде повернутий на доопрацювання.

  2. Підготувати до наступної сесії Хмільницької міської ради у разі затвердження Кабінетом Міністрів України проекту Перспективного плану формування територій громад Вінницької області, проект рішення про відмову міста Хмільника об’єднуватись з відповідними сільськими громадами. У наслідок цього громади можуть не отримати преференцій. Рішення запропоновано надіслати до Кабінету Міністрів України, Верховної ради України та Президенту.


Так чи інакше, але звернення Анатолія Мороза хоч і не примусило міського голову ініціювати судовий позов та все ж призвело до вчинення певних дій у напрямку вирішення проблеми.

Для довідки:

Вінницька обласна рада схвалила проект Перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області, яким передбачено формування в Хмільницькому районі 4 громад: Хмільницької, Уланівської, Великомитницької та Жданівської. Але це може негативно вплинути на розвиток міста Хмільника, як курорту Державного значення та всієї курортної галузі.