"Хмільник на педалях": пам'ять у кожному оберті колеса

"Хмільник на педалях": пам'ять у кожному оберті колеса
11.08.2024

Сьогодні відбулась чергова поїздка спільноти "Хмільник на педалях".

Як і минулого разу, наша подорож була пов'язана з історією нашого міста. Цього разу однією із точок нашої подорожі став Меморіал пам'яті жертв Голокосту. Як виявилось, навіть не всі місцеві жителі знають подробиці трагедії єврейського народу у Хмільнику часів Другої світової війни. Тобто люди знають, що у Хмільнику нацисти євреїв теж розстрілювали, але не уявляють масштаби трагедії.

Це була дуже важка, але надзвичайно важлива розмова. Важлива, бо ми мусимо пам'ятати, щоб не допустити повторення таких трагедій в майбутньому.

Не покаране зло, завжди повертається, мусимо пам'ятати про це.

Після екскурсу в історію Хмільника, наша поїздка продовжилась і незабаром ми приїхали на Лісне озеро де й стали табором для відпочинку, оскільки наша група дуже різноманітна за можливостями та досвідом їзди на велосипеді. 

Частина залишалась у таборі готувати обід, шукати гриби, спілкуватись, а частина більш досвідчених поїхала далі в ліс, щоб розвідати дорогу до наступного озера.

Спільні поїздки на велосипедах є не лише справою для душі, але й приводом для знайомств та нових вражень. Тож, чекаємо на нові пригоди і запрошуємо велолюбителів приєднуватися до спільноти "Хмільник на педалях". Приєднатись до спільноти у Viber можна клікнувши тут, а у Фейсбук - тут.

Цей матеріал опубліковано в рамках проєкту «Хмільник на педалях», що реалізується громадською організацією “ПРАВО” за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію УВКБ ООН. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.