Хмільник одне із 25 міст України в якому встановлять спортивний майданчик.

Хмільник одне із 25 міст України в якому встановлять спортивний майданчик.
15.11.2010
За фінансової підтримки Стабілізаційного фонду такі майданчики буде встановлено по всій Україні, у Вінницькій області це – Жмеринка, Бар і, звичайно ж, Хмільник. Розподіл по містах здійснювався Міністерством у справах сім’ї, молоді і спорту. (Тож, можна сказати, що нам пощастило.) Кожен майданчик вартістю 280 тисяч гривень планується встановити до кінця грудня цього року. На встановлення всіх майданчиків, загалом буде потрачено 7 мільйонів гривень.

Кожне місто вибирає місце розташування майданчика. Це має бути поблизу житлових будинків та в місцях масового відпочинку, де знаходиться більше тисячі населення.

Майданчик має бути площею 800 квадратних метрів. За європейським стандартом. Там буде асфальтна основа, гандбольні ворота, баскетбольні щити, а також трьохметрова огорожа.

У Хмільнику він буде знаходитися на міському стадіоні.

За словами начальника відділу с питань фізичної культури й спорту Хмільницької міської ради, Анатолія Ядвіжена – майданчик у місті дуже доречний. . На ньому зможуть тренуватись футболісти. Їх у нашому місті більше десяти команд. Ну й решта школярів та інших любителів спорту матимуть де займатися. Оскільки у спортшколі всім не вистачає місця.

Ангеліна Сидорук