Хмільницька районна бібліотека для дорослих стала переможцем конкурсу в рамках програми «Бібліоміст»

Хмільницька районна бібліотека для дорослих стала переможцем конкурсу в рамках програми «Бібліоміст»
30.03.2011
В березні колектив Хмільницької районної бібліотеки для дорослих отримав привітання від директора програми «Бібліоміст» Матея Новака з повідомленням, що Хмільницька районна бібліотека для дорослих та сільські бібліотеки сіл Вишенька, Скаржинці, Соколова. Лозна стали фіналістами другого раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету».

В Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих з 2009 року діє Інтернет –центр з безкоштовним доступом до мережі Інтернету. Але, на жаль, Інтернет -центр не має достатньої кількості компютерів щоб задовільнити інформаційні потреби певних груп населення.

В 2010 році та за підтримки районної влади та місцевих спонсорів районна бібліотека для дорослих разом з сільськими бібліотеками сіл Вишенька, Скаржинці, Соколова, Лозна взяли участь у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», започаткованого Радою міжнародних наукових досліджень та обміну (ІREX) у рамках програми «Бібліоміст».

За кожною бібліотекою – учасницею були закріплені працівники районної бібліотеки для дорослих, які визначили конкретні групи населення, що потребують інформації, зібрали і подали документи на участь у конкурсі програми «Бібліоміст».

Завдяки кропіткій праці завідуючої районною бібліотекою для дорослих Зої Попової та бібліотечних працівників Хмільницька районна бібліотека для дорослих, бібліотеки сіл Вишенька, Скаржинці, Соколова та Лозна отримають нові набори комп»ютерного обладнання впродовж липня-листопада 2011 року, який включає : до 15 компютерів, до 15 комплектів навушників та веб – камер, і 4 принтери, всього на суму біля 100 тис. грн.

Наразі , перед головами сільських рад та кожною сільською бібліотекою – учасницею стоїть завдання завершити підготовку сільських бібліотек до прийняття обладнання згідно проекту.

Джерело : Офіційне інтернет-представництво Вінницької ОДА