Хмільницька «Свобода» вимагає публічних вибачень від міського голови Василя Грушка

Хмільницька «Свобода» вимагає публічних вибачень від міського голови Василя Грушка
23.03.2012
Таку інформацію було розміщено на інтернет-ресурсі ВО «Свобода» 21 березня 2012 року. Вашій увазі пряма мова голови Хмільницької міської організації ВО «Свобода» пана Романа Марійчака:

«Міський голова Хмільника Василь Грушко у відповіді на офіційне звернення Хмільницької міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" стверджує, що демонтаж пам'ятника Лєніну, як того вимагає ВО "Свобода" та "пропаганда серед населення міста Хмільника української національної ідеї, популяризація знань з історії України, любов до рідного краю, створення позитивного іміджу міста Хмільника" як мета заходів, що заплановані міською програмою "Хмільнику – 650 років" (п. 2.2 загальних положень) речі абсолютно не пов'язані між собою або, як він дослівно висловився, "переслідують іншу мету".

Тобто міський голова Хмільника Грушко Василь Пилипович письмово підтвердив, що для нього українська національна ідея – це символи совєцького окупаційного минулого України. Для нього ідол ворога української державності в центрі Хмільника, людини, що організувала криваву українсько-російську війну 1917-1921 років, особи, що відповідальна за геноцид української нації в 1921-1923 роках є синонімами поняття "виховання дітей в дусі патріотизму".

Беручи приклад з україноненависника міністра освіти Табачніка, що усуває зі шкільної програми курс "Історії України" інтегруючи його із всесвітньою історією, міський голова Хмільника Грушко також не вважає, що в рамках заходів передбачених міською програмою "Хмільнику – 650 років", потрібно провести роботи з демонтажу символу окупації України – пам'ятника Лєніну.

Нагадаю, що 24 листопада 2011 року Хмільницькою міською радою було ухвалено міську програму "Хмільнику – 650 років", у рамках якої у 2012 році передбачаються роботи по реконструкції центральної площі міста, де розташований пам'ятник Лєніну. Але самого ідола хмільницькі можновладці не планують чіпати. 15 лютого 2012 року Хмільницька міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернулася до міського голови Хмільника з вимогами внести зміни до міських програм:

1) до проекту "Програми збереження та використання об'єктів культурної спадщини в м. Хмільнику на 2012-2015 роки", виключивши з неї положення, що стосуються пам'ятника Владіміру Лєніну, так як останній, аж ніяк не належить до об'єктів культурної спадщини;

2) до міської програми "Хмільнику – 650 років", якою передбачити у 2012 році поряд з реконструкцією центральної площі міста – демонтаж пам'ятника Лєніну як такого, що втратив значення об'єкта культурної спадщини, принижує національну честь та гідність громадянина України.

3) У міській програмі "Хмільнику – 650 років" детально обґрунтувати видатки, передбачені на демонтаж пам'ятника В. Лєніну, з метою уникнення зловживань та недопущення проявів відмивання коштів.

Першу вимогу Хмільницької міської організації ВО "Свобода" було задоволено рішенням депутатського корпусу на сесії Хмільницької міської ради 23 лютого 2012 року.

Детальніше про це читайте тут: http://www.vinnytsya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/027995/;

http://www.vinnytsya.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/027790/.

Виконання решти вимог зіткнулося з антиукраїнською позицією міського голови.

Вважаю за доречне навести деякі приклади принципів політичної боротьби В.Лєніна - особи, яку так "шанує" Грушко В.П. (мовою оригіналу):

"Диктатура есть железная власть, революционно-смелая, быстрая и безспощадная" (В.Ленин, Очередные задачи Советской власти,//ПСС, т.26, с.196).

"…Всякий боженька есть труположество, всякая реакционная идея о всяком боженьке, всякое кокетничанье с боженькой есть невыразумейшая мерзость,…самая опасная гнусная зараза" (В.Ленин, Очередные задачи Советской власти,//ПСС, т.16, с.65).

"Российская интелигенция – это не мозг нации, это гавно";

Українською: "Церкви і в'язниці зрівняємо із землею";

"Потрібно розширити застосування розстрілів. Без цього соціалізм побудувати неможливо"; "Селянське повстання потрібно придушити безжально…Зробити так, щоб на сотні верств народ бачив, тремтів, голосив";

Чи знає міський голова, що совєцький окупаційний режим, що панував в Україні (у Хмільнику зокрема) у 1921-1991 роках, забрав життя мільйонів українців, в тому числі тисячі хмільниччан, зокрема від Геноциду української нації 1932-1933 років загинуло вчетверо (!) більше українців, ніж під час совєцько-німецької війни 1941-1945 років. Лєнін– це символ найстрашнішої в історії людства комуністичної диктатури.

Оцінку таким антиукраїнським діям міського голови Грушка мають дати хмільниччани.

Хмільницька міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від міського голови Грушка В.П. публічно вибачитися перед хмільниччанами за свою антиукраїнську позицію. Такий крок дозволить вам як людині, громадянину незалежної Української держави гідно вийти із ситуації, що склалась. Якщо ж Ви не вибачитеся – це означатиме, що Ви є лише одним із місцевих намісників промосковської антиукраїнської влади в Україні на чолі з Януковичем, що системно проводить роботу по дискредитації поняття "український патріотизм" та руйнуванню Української держави загалом».

Роман Марійчак,
голова Хмільницької міської організації ВО "Свобода",
аспірант Вінницького державного педагогічного університету