ХМІЛЬНИЦЬКІ ДЕПУТАТИ ВИМАГАТИМУТЬ ВІДСТАВКИ ЯЦЕНЮКА

ХМІЛЬНИЦЬКІ ДЕПУТАТИ ВИМАГАТИМУТЬ ВІДСТАВКИ ЯЦЕНЮКА
18.01.2016
630681На Офіційному сайті міста Хмільника оприлюднено проект рішення міської ради «Про звернення до Верховної ради України з вимогою відставки уряду та Прем’єр-міністра А. Яценюка». До проекту рішення додається саме звернення до Верховної Ради України, яке ми й пропонуємо до вашої уваги:

ЗВЕРНЕННЯ


до Верховної ради України


щодо відставки Уряду та Прем’єр-міністра А. Яценюка


Результатом року діяльності Уряду на чолі з Прем'єр-Міністром А. Яценюком, який прийшов до влади на крові Героїв Революції Гідності та російсько-української війни, стало божевільне зростання комунальних тарифів, урізання соціальних стандартів, намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства і землю сільськогосподарського призначення, свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за грати націоналістів-учасників війни та революції, волонтерів. Замість того, щоб вживати дієві управлінські заходи для реанімації державної економіки та покращення якості життя українців А. Яценюк та його уряд займалися лише імітацією реформ, лобіюванням інтересів олігархічних кланів, знищенням політичних конкурентів.

Незважаючи на обіцянки у 2013 році ще тоді опозиціонера А. Яценюка зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги за ініціативи його ж уряду з 1 квітня 2015 р. у рази було збільшено тарифи на енергоносії для населення без будь-яких на те економічних обґрунтувань. Газ власного видобутку відданий у розпорядження олігархів, а населенню продають набагато дорожчий імпортний газ. Мільярди кубів газу зникають на потреби “спільного користування” з приватними структурами. А уряд вже витратив понад 1 млрд. доларів на постачання газу та електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

Уряд обіцяв зростання економіки вже з початку 2015 року, а натомість довів її до стану глибокої стагнації. Падіння спостерігається по всіх секторах реальної економіки: будівництво - на 20,8%, транспорт - від 8,4% до 13,9%, сільське господарство - 4,4%, роздрібна торгівля - 21,7%.

Завдяки «старанням» Уряду Яценюка курс гривні впав на 53 %, допущено рекордну за останні 20 років інфляцію - 39,5 %, а соціальні стандарти за цей час підвищено лише на 13%. ВВП на душу населення скоротився на 21,2% (до 3070 дол.). Середня зарплата в Україні знизилася втричі (до 141 євро), а середня пенсія впала до 71 євро (зі 133 на початок 2014 року), скасовано пільги «чорнобильцям», скорочено соціальні виплати по догляду за дитиною. Продукти подорожчали на 60%, ліки - на 83%, товари для дому - на 97 %, транспорт - на 60 %. Безпрецедентно зросли тарифи на послуги ЖКГ - в 5,5 разів. Заборгованість по виплаті заробітної плати зросла з 1,3 до 1,9 млрд. грн. - рекорд за останні 10 років. А за рівнем безробіття Україна відкинута на рівень 2010 року. Як наслідок, 80 % українців живе за межею бідності.

В чому справді уряд Яценюка досягнув "успіху", так це в небачених до цього обсягах корупції. А. Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції та не вживають заходи щодо відшкодування нанесених державі збитків. Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведені до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямованих на доведення до банкрутства державних підприємств.

Міжнародного розмаху набув корупційний скандал з народним депутатом України Миколою Мартиненком - одним з головних спонсорів політичної сили Арсенія Яценюка. Прокуратура Швейцарії звинувачує його компанію Bradcrest Investments в отриманні на її рахунок "відкату" у сумі 15-20% від контракту між держкомпанією "Енергоатом" і чеським заводом "Шкода".

На відсутність результатів у боротьбі з корупцією за останній час вказали всі без виключення західні партнери і, зокрема. Віце- президент США Джозеф Байден, який нещодавно виступав в українському парламенті. Жоден орган по боротьбі з корупцією не запрацював, а їх формування супроводжують корупційні скандали і постійні звинувачення у непрозорості.

Ми, депутати Хмільницької міської ради Вінницької області - представники політичних сил, які брали участь у місцевих виборах, виконуючи свій обов’язок перед громадою м. Хмільника, вимагаємо від Верховної Ради України розглянути питання відставки Уряду під керівництвом А. Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією.