Хмільницькі медики звинувачують керівництво лікарні в порушені трудового законодавства

Хмільницькі медики звинувачують керівництво лікарні в порушені трудового законодавства
04.05.2012
Про це повідомляє газета «33-й канал». До редакції тижневика звернулися працівники районної лікарні з проханням допомогти. В своєму зверненні вони скаржаться, що їх примушують йти у відпустки за власним бажанням і в цей же час виходити на роботу.

В своєму листі до редакції «33-го каналу» вони зазначили:

«Шановна редакціє, через вашу газету, ми, працівники Хмільницької ЦРЛ, хочемо звернутися до голови облдержадміністрації Миколи Джиги із запитанням: Чи має право наша адміністрація лікарні змушувати працівників писати заяви на відпустку за власний рахунок. Медичний персонал під час відпустки працює. В нас і так мізерні зарплати, допоможіть будь ласка знайти правду».

Як повідомляє «33-1 канал», працівникам ще в березні сказали, щоб вони йшли у відпустки за власний рахунок, щоб до кінця року кожен пішов на 2 тижні. А нещодавно на зборах їм повідомили, що потрібно взяти відпустки до липня, працюючі пенсіонери мають піти аж на місяць, хоча під час відпусток, деякі працівники, змушені виходити на роботу. На думку медпрацівників така ситуація склалася через те, що на 10 місяців, в цьому році, заробітна плата для персоналу є, а на 2 місяці немає. Тому й працівників відправляють у відпустку з метою економії коштів.

В своєму коментарі газеті «33-й канал» головний лікар Хмільницької районної лікарні запевнив, що ніхто не примушує людей йти у відпустки, вони це роблять добровільно:

- Працівники лікарні самі йдуть у відпустки за власним бажанням на 2-3 дні, коли їм потрібно, пишуть заяву: «Прошу надати відпустку, без збереження заробітної плати на один, два, п’ять днів».. Адміністрація лікарні не заперечує.