Королі доріг

Королі доріг
10.03.2011
Саме так я можу охарактеризувати перевізників у нашому місті. Чому? А тому що їм начхати на людей та їхні права. Чому я так висловлююсь на адресу перевізників, тому що вже набридло те свавілля яке коїться в громадському транспорті міста. Нещодавно відбувся виконком на якому було затверджено рішення про вартість проїзду в маршрутках у розмірі 2 гривні. Я розумію що підвищення неможливо було уникнути, тож готовий платити 2 гривні за проїзд але хочу отримати певний сервіс за ці кошти.

Представник спілки перевізників під час громадських слухань в міській раді запевняв всіх присутніх що після прийняття тарифу у 2 гривні пасажири будуть забезпечуватись всім тим сервісом, який вони повинні отримати сплачуючи плату за проїзд. Це і квиток, який є угодою між перевізником та пасажиром на проїзд в маршрутці, це і належний графік маршруту, належний технічний стан рухомого складу, і люди повірили, що ось вже на горизонті замайорять людські умови в громадському транспорті. А насправді все залишилося на тому рівні що й було. Хазяї маршруток, водії, міська влада, ви що знущаєтесь над людьми?

Квитки як не давали так і не дають, а як я перебуваючи в маршрутці можу довести, що я сплатив за проїзд не отримавши проїзного документа. Інша ситуація, якщо під час проїзду я отримав травму чи каліцтво внаслідок ДТП, як я доведу що я перебував у цій маршрутці, з чим мені йти до страхової компанії? Щоб довести що квитки не видаються ось посилання на відео зняте в автобусі першого маршруту.



Про належний графік руху й годі говорити, хто як хоче так і їздить. Повинен бути чуткий графік та інтервал, щоб людина знала що прийшовши на зупинку, вона о 8:00, 8:20, 8:25…… сяде в громадський транспорт і вирушить за маршрутом.

Складається враження що в центрі міста не зупинка а стоянка автобусів. Відео підтверджує мої слова.





Щодо дотримання рухомого складу в належному технічному стані та безпеки руху пасажирів, то зауважу що й тут не все так гладко. Якщо мені не зраджує пам'ять 1 чи 2 березня в нашому місті працювали вінницькі даішники, і ось тут вилізла відповідь на питання про технічний стан маршруток. В місті їх можна було перерахувати по пальцям. І о диво всі що залишились працювати, різко стали дотримувались всіх правил перевезень. В центрі сісти в автобус о восьмій ранку не було можливості, тому що вони просто не зупинялися, а якщо зупинялися то брали одного максимум двох пасажирів , особливо це стосувалося 1 та 3 маршрутів. Водії мотивували це тим що вони не хочуть сплачувати штраф за перевантаження. Питання, а в інші дні ви шановні шофери забуваєте про те яка пасажиромісткість вашого автобуса. Напевно забуваєте, бо коли ”на дорогах спокійно” то заходиш в маршрутку та почуваєш себе пірнальником, в центрі міста сів у автобус, перепрошую зайшов, знову перепрошую втиснувся, набрав повітря в легені та біля лікарні видихнув його вийшовши з маршрутки.

І на останок ще одна ремарочка, що то за пільга для дітей віком до 14 років. Проїзд в дні шкільних занять 1 гривня з 7:30 до 9:00 і з 12:30 до 16:00.(ФОТО) Що це за лімітування? Виходить що дитина в якої закінчились уроки о 12 годині повинна сплатити за проїзд 2 гривні, або чекати 12:30 щоб проїхати за 1 гривню.



Звертаюсь до міської влади, адже ви контролюєте перевізників. Вийдіть на зупинки в часи пік та здійсніть захоплюючу подорож по місту споглядаючи на нього з вікон маршрутки, відчуйте себе звичайними людьми!!!