КРУЧУ ВЕРЧУ ОБМАНУТЬ ХОЧУ?

КРУЧУ ВЕРЧУ ОБМАНУТЬ ХОЧУ?
19.02.2013
Ми вже повідомляли про те, що створення в Хмільнику Консультативного центру розвитку підприємництва під загрозою, так як міська влада має намір затвердити положення про проведення конкурсу на створення такого центру, окремі вимоги якого не зможе виконати жодна громадська організація.

Одночасно на наступному пленарному засіданні міської ради мають намір розглянути проект рішення, яке підтвердить намір міської ради взяти участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та представити на конкурс проект «Створення та підтримка діяльності Навчально-консультативного центру підтримки підприємництва в місті Хмільнику.

При умові отримання відповідного фінансування проекту за рахунок коштів Всеукраїнського конкурсу, міська рада готова виділити з міського бюджету кошти в сумі 17 000.

Такі дії міської влади є абсолютно нелогічними. З однієї сторони міська влада «рубає» проведення конкурсу для громадських організацій на створення Центру, одночасно просить кошти з іншого джерела, гарантуючи 17 000 з міського бюджету.

Зважаючи на те, що, відповідно до міської програми розвитку підприємництва, на створення центру мають витратити 24 000 за два роки, а для варіанту з всеукраїнським конкурсом тільки з міського бюджету на створення Центру піде 17 000 плюс кошти державного бюджету, то тут варто піднімати питання про ефективність використання бюджетних коштів.

До речі, варто зазначити одну специфічну рису Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Раніше, якщо програма ставала переможцем конкурсу, то кошти на її реалізацію виділялися не в поточному році, а в наступному… Тобто не в 2013, а в 2014 році… чи може щось змінилося?