МИКОЛА КАТЕРИНЧУК НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА ЗАКОН «ПРО ЛЮСТРАЦІЮ»

МИКОЛА КАТЕРИНЧУК НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА ЗАКОН «ПРО ЛЮСТРАЦІЮ»
12.08.2014
завантаженняМикола Катеринчук, який є депутатом від округу №13, до якого входить місто Хмільник та Хмільницький район, не голосував за включення до порядку денного проекту Закону «Про очищення влади».

Проект Закону «Про очищення влади» передбачав запровадження механізму люстрації (очищення) влади.

Законопроектом мало б бути запроваджено проведення процедури відповідної перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб’єкта перевірки, на посаду в органах влади.

Суб’єктами перевірки, відповідно до законопроекту, мали б стати Президент України, голова Верховної Ради України, члени Кабінету Міністрів України, народні депутати України, військові посадові особи Збройних Сил України, судді, особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, посадові та службові особи органів прокуратури, Служби безпеки України, дипломатичної служби, члени Центральної виборчої комісії, а також посадові та службові особи інших державних органів та органів місцевого самоврядування.

За включення до порядку денного проекту Закону «Про очищення влади» проголосувало 188 депутатів. Проти: 0, утрималися: 0. Не голосував 151 депутат, серед них і Микола Катеринчук.

Таким чином Закон не було внесено навіть до порядку денного.