На гостину до Вінницького прес-клубу...

На гостину до Вінницького прес-клубу...
24.06.2009
Щойно прийшло тепле літо, як звідусюди “посипались” пропозиції щодо участі в різних тренінгах, семінарах, літніх таборах чи конкурсах. Насичені програми, цікаві теми і зустрічі спонукають до наполегливого навчання і кращого розуміння в тих чи інших темах.

Організований семінар на тему “Формування ключового повідомлення, ефективна комунікація в громаді, засоби та шляхи поширення інформації про організацію” 20 червня зібрав у Вінниці представників різних організацій з Турбова, Жмеринки, Хмільника і Літина.

Наше славне місто Хмільник представляли троє: Віталій Дорох, Володимир Плахотнюк і Алла Корнієнко (громадська організація “ПРАВО”). Всі учасники розташувалися в офісі Вінницького прес-клубу, і після реєстрації до вступної частини семінару долучилась координатор проекту Наталія Гижко. Цей семінар – лише один з компонентів проекту Мережі Партнерства (об’єднання громадських організацій, формалізованих і неформалізованих ініціативних груп, незалежних засобів масової інформації чи просто активних громадян).

Про ефективні комунікації в громаді, засоби та шляхи поширення інформації про організацію розповіла голова ГО “Подільський центр соціальних технологій” Оксана Яцюк. Учасники семінару виявили, які проблеми можуть існувати в поширенні, сприйнятті тієї чи іншої інформації. Було дане завдання донести один одному якусь певну інформацію про організацію лише одним реченням, через яке всі зрозуміли, що це не так уже й легко, як здавалося на перший погляд, і з приводу цього потрібні ще певні навики й напрацювання. Не менш цікавим і захоплюючим завданням було спільне написання в групах шляхів поширення інформації. На дане завдання давалась можливість як завгодно фантазувати, не обмежуючи себе уявою і креативним мисленням. Результат виявився досить-таки цікавим, і учасники семінару дізналися багато нових способів і методів поширення потрібної інформації.

Після перерви на обід і відпочинку, з новими силами представники організацій знову приступили до навчання. Наталка Болховська з ГО “Вінницький прес-клуб” розповіла всім, як потрібно формувати ключове повідомлення. А ще – характеристики прес-релізу, прес-анонсу, прес-конференції, брифінгу, семінару та інших найбільш поширених інформаційних заходів, а також чим вони одне від одного відрізняються.

Наступним етапом семінару було проведення евалюації (мозкового штурму) – підведення підсумків семінару і отримання від кожного учасника інформації про отримані знання, їхню безпосередньо для нього (неї) важливість і те, що саме з почутого він (вона) не будуть використовувати на практиці найближчим часом.

Подібні заходи допомагають більше поглибити свої знання, дають поштовх до розвитку й самореалізації, а також надають можливість в майбутньому попрактикуватись для блага свого і оточуючих.