На засіданні круглого столу активно обговорювали громадський контроль у сфері благоустрою у Хмільницькому районі

На засіданні круглого столу активно обговорювали громадський контроль у сфері благоустрою у Хмільницькому районі
28.12.2010
За круглим столом,у залі засідань Хмільницької РДА, Вінницької області зібралось чимало громадян різного віку та статусу. Всі активно обговорювали проект “Перспективи розвитку громадського контролю у сфері благоустрою населених пунктів Хмільницького району ”. Реалізацією цього проекту переймалися не лише представники ГО «ПРАВО» і Хмільницької РДА, які безпосередньо працюють над проектом, а й усі присутні на засіданні. Дискусія тривала понад годину. Громадян цікавили і турбували такі питання: як саме буде здійснюватися контроль благоустрою у селах району? Хто може бути громадським інспектором, і за яких умов цей інспектор контролюватиме порядок у сфері благоустрою? Як складатимуться протоколи і штрафуватимуть громадян, котрі порушують правила благоустрою? На кожне питання намагалися давати відповідь усі разом, кожен вносив свою пропозицію, давав поради. Усі пропозиції голова ГО «ПРАВО» Віталій Дорох занотовував і брав до уваги.

Громадяни пропонували певним чином зацікавити мешканців сільської місцевості стати інспектором з контролю благоустрою, навчити цьому відповідних людей, проінформувати населення щодо дій інспекторів, запевнити, що це законно. Також активно обговорювався вік громадських інспекторів, територія, яку вони будуть контролювати, тісна співпраця між усіма громадськими інспекторами району, профілактика школярів щодо збереження належних умов у сфері благоустрою в населених пунктах.

В результаті вийшла цікава, змістовна дискусія, а в ній важлива кожна думка, кожне слово. Усі зусилля спрямовані на покращення благоустрою в населених пунктах Хмільницького району. Це перший проект у Вінницькій області, який має таке спрямування. Можливо, успішна реалізація проекту, в майбутньому, для інших міст, сіл та областей стане яскравим прикладом і допоможе вирішувати проблеми у сфері благоустрою без залучення бюджетних коштів, а контролювати цей процес зможуть самі громадяни.