НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС В ХМІЛЬНИКУ «ЗАТРИМАЛО» ДЕРЖАГЕНСТВО ЕКОРЕСУРСІВ

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС В ХМІЛЬНИКУ «ЗАТРИМАЛО» ДЕРЖАГЕНСТВО ЕКОРЕСУРСІВ
04.09.2012
Дві школи у Хмільнику №1 та №4, виявилися неготовими для того, щоб розпочалося навчання. В них не завершено ремонтні роботи з заміни вікон. В управлінні освіти кажуть - держагентство екоресурсів визначало терміни ремонтих робіт.
Про це кореспондентові УКРІНФОРму розповіла начальник управління освіти м. Хмільник Галина Коведа.
"Все зробили, навіть підлогу пофарбували у школах. А те, що вікна вчасно не замінили - не наша провина. Проектно-кошторисна документація була підготовлена вчасно, а проектом з енергозбереження - заміна вікон на пластикові - займалось Державне агентство екоінвестицій України. Вони отримали кошти в рамках Кіотського протоколу і визначили Генпідрядника, який знайшов субпідрядника для робіт. Нам обіцяли розпочати роботи 15 липня, далі - у серпні. Фактично заміну вікон розпочато за два тиждні до початку навчального року", - розповіла Г. Коведа.
Учбовий процес для майже двох тисяч учнів планується розпочати з 10 вересня. На той час, запевняють в управлінні освіти, всі роботи будуть завершені. Рішенням виконкому м. Хмільника навчальний процесс у цих школах призупинено. Але, як стверджують місцеві чиновники від освіти, школярі надолужать знання. "Всі уроки будуть вичитані, навчальна програма не скорочуватиметься", - пообіцяла Г. Коведа. Вона також поскаржалась, що за браком бюджетного фінансування, освітяни звертаються до грантових проектів, відтак, виграючи проект, не взмозі диктувати свої терміни. Так, заміна вікон у школах коштувала б бюджету понад 3 мільйони гривень.
Наталія Журбенко, ВІННИЦЯ.

4 вересня 2012 року.