НЕОБХІДНО ПІДСИЛИТИ ЕКОНОМІЧНИЙ БЛОК ТА БЛОК КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА – заявив міський голова Хмільника

НЕОБХІДНО ПІДСИЛИТИ ЕКОНОМІЧНИЙ БЛОК ТА БЛОК КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА – заявив міський голова Хмільника
18.11.2015
Новый рисунокМіський голова Хмільника Сергій Редчик дав інтерв’ю газеті «33-й канал», де розповів про свої першочергові плани на посаді міського голови, а також про перспективи розвитку Хмільника.

Пропонуємо вашій увазі сам матеріал:

– Що маєте зробити в першу чергу як мер?

– Сьогодні для успішної діяльності мерії та виконкому треба оптимізувати управління та відділи. Необхідно підсилити економічний блок та блок комунального господарства й земельних відносин. Маємо активніше працювати над інноваціями в тепло- та енергозбереженні. Вже готуємо програми і проекти із розвитку різних галузей міста. Для цього нам треба провести серйозну роботу з кадрами у відповідних підрозділах, когось направити на стажування чи навчання. Бо нам дуже треба кадри, що володіють досвідом з написання грантових проектів, із залучення коштів з інвестиційних фондів. Адже місто ще «на вчора» потребувало інвестицій.

– А які перспективи має Хмільник як місто-курорт?

– На сьогодні наші санаторії, на жаль, не заповнені. В цьому винна як суспільно-політична, так і економічна ситуація в державі. А ще війна на Сході України... І у багатьох власників ділянок чи авторів нових курортних ідей по Хмільнику відсутня документація, як технічна, так і землевпорядна... А це не дає нам можливості повноцінно оголосити про залучення відповідних інвестицій та запросити інвесторів у цю традиційну для міста галузь. Тому моя мета як мера максимально прискорити відповідну підготовку і активно шукати всіх можливих інвесторів.

– Проблемою №1 у Хмільнику люди назвали стан доріг. Що ви будете робити з дорогами в місті?

– Згоден, що дорожні та тротуарні роботи у нас йдуть надзвичайно повільно. А проекти по двох основних дорогах сьогодні знаходяться в судових розглядах. Що ми можемо із цим зробити? Будемо готувати листи, клопотання для пришвидшення експертного висновку, а також просити суд оперативніше розглянути відповідну надзвичайно складну справу.

А загалом я вважаю, що, перш за все, по дорогах треба шукати альтернативні шляхи вирішення цієї проблеми. Бо якщо неможливо виконати капітальний ремонт, то маємо робити часткове асфальтування чи ямковий ремонт доріг. Окремо стоїть питання придбання міні-спецтехніки та створення позабюджетного фонду. Це все дасть змогу накопичити необхідні суми коштів на такі ремонти доріг та тротуарів. Люди в Хмільнику не повинні страждати через довготривалі тендери, чиєсь невміння, відсутність прогнозів чи бажання стелити новий асфальт.

– Скажіть, хто заблокував роботу виконкому на першій сесії?

– Я сподівався, що міська рада на своєму першому засіданні довірить мені право внести пропозиції по секретарю ради, заступниках міського голови та членів виконкому. І я маю на це законне право! Та, на жаль, я побачив, що вітер великої політики «задуває» здоровий глузд та інтереси громади декому із депутатів Хмільника. Адже 9 політичних сил, що увійшли до складу ради, поки що не можуть знайти порозуміння між собою. В чому причина? В тому, що депутати не працюють на загальний результат, на місто. І навпаки, кожен хоче відстояти власну партійну чи персональну позицію. Тому я бачу один вихід — провести з усіма перемовини і зібрати депкорпус в одне ціле. Як тільки ми згуртуємо робочу більшість, зберу позачергову сесію та будемо голосувати за призначення заступників та секретаря міської ради. Думаю, це буде дуже швидко.

(спілкувалася Юлія Шандра)