НЕВЖЕ ДЕПУТАТСЬКІ КОМІСІЇ В ХМІЛЬНИКУ НЕ ПРАЦЮЮТЬ?

НЕВЖЕ ДЕПУТАТСЬКІ КОМІСІЇ В ХМІЛЬНИКУ НЕ ПРАЦЮЮТЬ?
23.10.2014
images (1)Така підозра виникає після ознайомлення з відповіддю міського голови на запит на інформацію щодо наявності та кількості протоколів засідань постійних комісій міської ради.

Окремі комісії мають тільки один (!!!) протокол з початку каденції – або комісії просто не збираються. Або секретар комісію не виконує покладені на нього обов’язки. І перший варіант, і другий не красить наших міських обранців.

Пропонуємо ознайомитися з офіційною інформацією:

  1. Постійна комісія міської ради з питань регламенту, гласності, депутатської діяльності та етики – всього 2 протоколи: один – від січня 2013 і один – від серпня 2014 року (голова комісії - Щербина Анатолій, секретар – Грушко Василь)

  2. Постійна комісія міської ради з питань планування, бюджету, економічного розвитку та підприємництва – 27 протоколів (голова комісії – Шеремета Володимир, секретар комісії – Брилянт Олена).

  3. Постійна комісія міської ради з питань законності, охорони громадського порядку та соціального захисту населення – 3 протоколи (один 2013 року і два – 2014) (голова комісії – Гуцалюк Сергій, секретар комісії – Денисюк Лілія).

  4. Постійна комісія міської ради з питань духовного відродження, освіти, культури, молодіжної політики і спорту – один протокол, від 2011 року (голова комісії – Островська Мирослава, секретар комісії – Керсіцький Олександр).

  5. Постійна комісія міської ради з питань охорони здоров'я, екології та курортного розвитку – один протокол, від 2014 року (голова комісії – Барабаш Михайло, секретар комісії – Попов Олександр).

  6. Постійна комісія міської ради з питань комплексного розвитку міста, регулювання комунальної власності і земельних відносин – 19 протоколів (голова комісії – Подольський Леонід, секретар комісії – Сомов Олександр).


Звичайно, можна зробити «скидку» на те, що не на кожну сесію виноситься питання, яке відноситься до компетенції тієї чи іншої комісії. Але не може бути один протокол за майже 4 роки каденції. Не може бути 19 чи 27 протоколів земельної та бюджетної комісії відповідно, якщо чи не на кожну сесію виносяться питання про внесення змін до бюджету та, так званні, земельні питання…. А загалом сесій відбулося, з врахуванням сьогоднішньої, 64… Висновки не втішні – секретарі та голови комісій, а також секретар ради, халатно ставляться до покладених на них обов’язків…

Варто зазначити, що, відповідно до ст. 17 Положення про постійні комісії Хмільницької міської ради, кожне засідання комісії оформляється протоколом, який складає секретар комісії, а в разі його відсутності інший член комісії за дорученням голови комісії. А відповідальним за діловодство ради є її секретар.