НЕВЖЕ В ХМІЛЬНИКУ ВСЕ Ж ТАКИ БУДЕ СТВОРЕНО ЦЕНТР РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

НЕВЖЕ В ХМІЛЬНИКУ ВСЕ Ж ТАКИ БУДЕ СТВОРЕНО ЦЕНТР РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА
12.01.2015
завантаженняПід час останньої сесії міської ради депутати затвердили програму розвитку підприємництва на 2015-2016 роки. Окрім інших заходів програмою передбачено створення в місті Центру підтримки та розвитку підприємництва. На це планується витратити аж 24 000 гривень – по 12 000 кожного року.

Варто зазначити, що в подібній програмі, яка реалізовувалася в 2012-2014 роках вже було передбачено створення такого Центру: з такою ініціативою виступила громадська організація «ПРАВО».

Але керівництво міста «зарізало» таку ідею, не зважаючи на потребу підприємницького середовища міста в його існуванні.

Наразі невідомо чи вдасться реалізувати ідею щодо створення Центру розвитку підприємництва в місті і чи не стане ця ідея черговим каменем спотикання між керівництвом міста та депутатським корпусом.

Щодо інших витрат з міського бюджету, які буде спрямовано на розвиток підприємництва, то варто відзначити наступні:

  • Висвітлення в засобах масової інформації та на веб-сайті міської ради проектів регуляторних актів та нормативно-правових актів у сфері підприємництва – 10 000 гривень на рік;

  • Проведення навчання з основних засад регуляторної політики та проведення антикорупційної експертизи проектів регуляторних актів – 5 000 гривень на рік;

  • Організація та проведення міських виставок та ярмарків – 3 000 на рік;

  • Проведення професійних свят, таких як День підприємця, День автомобіліста тощо – 2 000 гривень на рік.


Також в програмі зазначено, що для «формування в суспільстві соціально-відповідального бізнесу, позитивного іміджу робітничих професій та підвищення соціального статусу робітника, формування активної життєвої позиції у молоді» будуть «проводити радіо- та телепрограми, ток-шоу, реаліті-шоу тощо». На це збираються витрачати по 4 000 гривень щороку.