«НІ ТЕРОРУ, НАСИЛЛЮ ТА СВАВІЛЛЮ»

«НІ ТЕРОРУ, НАСИЛЛЮ ТА СВАВІЛЛЮ»
04.02.2014
vicseСаме такого роду гасла були головними під час чергового народного віче, що сьогодні розпочалося біля пам’ятника видатного митця, натхненника української ідеї Тараса Григоровича Шевченка.

На початку заходу громадський активіст Віктор Гричанюк проінформував присутніх про створення нової громадської організації «Народне Віче», яка стала лейтмотивом активного прояву громадянської позиції щодо політичної ситуації в країні та місті, зокрема. Новостворене об’єднання ставить собі за першочергову мету контроль за діяльністю місцевої влади та формування дієвої комунікації між громадою та різноманітними інституціями як влади так і інших суб’єктів життєдіяльності Хмільницької громади. Було оголошено, що головою ГО «Народне Віче» обрано людину з активною життєвою позицією Михальнюка Миколу Васильовича.

Далі до присутніх зі своїм баченням розвитку подальших подій, а також аналізом наявної ситуації в суспільно-політичному житті як країни так міста зверталися представники громадськості, зокрема, координатор новоствореної Народної ради, депутат міської ради Юрій Костюк.

Після цього організована колона активної громади вирушила до Пам’ятного Хреста жертвам голодоморів та політичних репресій, де було покладено вінок із написом «Жертвам політичного терору в Україні від Народного Віче Хмільника», а також вшановано мільйони загиблих українців хвилиною мовчання.



Варто зазначити, що даний захід вкотре пройшов без банальних політичних гасел та партійних прапорів, що красномовно свідчить про розуміння громади всієї напруженості суспільно-політичної ситуації.