Обмін досвідом з правозахисту

Обмін досвідом з правозахисту
16.03.2012
15-16 березня, в місті Львові, за сприяння Центру громадської адвокатури та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», відбувся семінар «Покращення діяльності правозахисних організацій шляхом обміну кращими практиками». Участь в навчанні взяв представник громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк.

В перший день семінару учасники ознайомилися з формами роботи правозахисних організацій, практиками та прикладами організаційної діяльності, а також проаналізували законодавче середовище, в якому діють неурядові організації та інструменти громадської участі.

Окрему увагу під час першого дня було присвячено доступу до публічної інформації про діяльність органів влади та використання соціальних мереж в діяльності інститутів громадянського суспільства.

Другий день семінару був присвячений ознайомленню з міжнародними механізмами захисту прав людини та можливості їх використання неурядовими організаціями. Особливу увагу учасники семінару звернули на проведення адвокації, а також на вміння правильно вести переговори.

Нагадаємо, що захід відбувся в рамках проекту «Покращення діяльності правозахисних організацій шляхом обміну кращими практиками», який реалізується Центром громадської адвокатури за підтримки програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів» та «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».