ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА В ЖУРНАЛІ «PLAYBOY»

ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА В ЖУРНАЛІ «PLAYBOY»
30.05.2014
02aТак визначив інформаційну політику міської ради депутат Володимир Шеремета, маючи на увазі публікації офіційної інформації в газеті «Я та МІСТО».

Під час останнього пленарного засідання пан Володимир зачитав витяги з публікацій редактора газети Сергія Панаскевича, які стосуються діяльності міської ради та окремих депутатів, зокрема.

На думку Володимира Шеремети майже всі публікації досить агресивні та спотворено відображують діяльність депутатського корпусу. Це створює негативний імідж як для міської влади – так і для міста загалом.

Відчувши, що може втратити бюджетну підтримку, редактор газети почав вести себе не зовсім адекватно, намагаючись перекричати доповідача та взагалі перетворити виступ на клоунаду. Окремі депутати почали закликати його до порядку, натякаючи на те, що якщо редактор не заспокоїться, його доведеться вивести з сесійної зали.

Пан Володимир так прокоментував ситуацію:

«Мене дуже здивувала поведінка так званого редактора «Я та МІСТО». Це була демонстрація зневаги до всього депутатського корпусу. Я вважаю, що варто переглянути інформаційну політику міської влади, щоб якісно та неупереджено висвітлювати її діяльність. Інформаційна політика має бути спрямована не на задоволення нездорових амбіцій очільника міста, а забезпечувати прозорість діяльності Хмільницької міської ради та служити інтересам всієї громади міста Хмільника».

Багатьох депутатів здивували витяги з публікацій, які зачитав Володимир Шеремета – просто, зважаючи на імідж та реальний тираж газети, її мало хто з депутатів читає. Окремі депутати вимагали від редактора вийти до трибуни та розповісти про мотиви подібних публікацій. Але він навідріз відмовився це робити.

Вже в кулуарах депутати обговорювали можливість розробки та затвердження окремого Положення, яке встановить прозору процедуру відбору місцевих друкованих ЗМІ, з метою забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності Хмільницької міської ради. В конкурсі зможе взяти участь будь-яке друковане ЗМІ, в тому числі й газета «Я та МІСТО». Запровадження конкурсного відбору дозволить зекономити бюджетні кошти в ці нелегкі часи. Зараз з міського бюджету витрачається понад 80 000 гривень на висвітлення діяльності міської ради, але такі послуги, фактично, надаються двома газетами. І обираються вони під кожну публікацію в ручному режимі.