Осіннє натхнення: активність та єдність в «Мурашнику»

Осіннє натхнення: активність та єдність в «Мурашнику»
14.10.2024

Цього тижня Ресурсний центр «Мурашник», що підтримується громадською організацією “Право” був наповнений яскравими подіями. У повітрі панували приємні аромати, а золоті барви природи надихали всіх на творчість і спілкування. Настрій був піднесеним, кожен захід дарував позитивні емоції та можливість провести час у дружній атмосфері. Навіть в прохолодні та дощові  дні учасниці та учасників заходів, клубів і гуртків продовжували працювати з ентузіазмом. Серед вражень від творчих занять та важливих суспільних ініціатив відчувалася атмосфера єдності та прагнення до змін.

 

 

Заняття “Астрономія з елементами творчості”

 

У понеділок у нашому центрі відбувся незвичайний урок, який провела класна керівниця 11-А класу ліцею №4 Наталія Сергіївна Шеремета. Під час заняття «Астрономія з елементами творчості» учасники та учасниці поринули у світ планет і сузір’їв, дізнались дивовижні легенди. На завершення була творча частина, де всі мали змогу розписати шопер на астрономічну тему. Учні та учениці отримали ескізи телескопів та сузір’їв, проте втілили їх по-своєму, продемонструвавши свою оригінальність та креативність.

 

 

Клуб “Петелька” 

 

Цього тижня клуб "Петелька" на чолі з Людмилою Топаловою збирався аж тричі! Пані Людмила, зважаючи на обмежений час перебування в місті, доклала всіх зусиль, щоб передати свої знання та допомогти учасниця завершити розпочаті вироби. Завдяки цим зустрічам майстрині зв'язали чудових совушок та розпочали роботу над новими проєктами — симпатичними зміями. Також маємо гарну новину: клуб "Петелька" продовжує свою діяльність з новою керівницею Ольгою Кононець, що стало приємним сюрпризом для всіх прихильниць в'язання.

 

 

Репетиції

 

Репетиції перед концертом Гітарного гуртка разом зі Сніжаною Бовкун — це справжня феєрія! Невгамовні учасниці із захопленням відпрацьовували кожну ноту, відточуючи свою майстерність, щоб вразити слухачів та слухачок на виступі.

 

 

“Правова мандрівка”

 

У вівторок в нашому просторі відбувся захід для школярів та школярок від команди «Карітас Вінниця», організований представницею відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Альоною Панасюк та присвячений Дню юриста — «Правова мандрівка». Формат заходу включав постійну зміну локацій, що додало інтриги й динаміки. Завдяки цій події школярі та школярки зрозуміли, як важливо захищати свої права і діяти відповідно. Це був не тільки корисний досвід, але й неймовірна пригода!

 

 

Емоційний SOS для дітей

 

Цього тижня відбулась чергова зустріч  "Дитячого клубу" на занятті групи "Емоційний SOS" від Благодійного Фонду "Карітас-Вінниця". На занятті «Емоційний SOS» разом із психологіями діти досліджували світ емоцій, вчилися розпізнавати їх різноманітність та вплив на настрій. Говорили про те, як підтримувати себе в моменти смутку, і розмірковували, чим можна "лікувати душу" від негативних емоцій. На завершення створили власні «скарбнички» для дрібничок, що приносять радість, тепло і допомагають знову посміхатися.

 

 

Арт-терапії з “розпису шоперів”

 

Минулого тижня ми провели дві арт-терапевтичні зустрічі зі школярами та школярками ліцеїв №4 та №3, де вони мали можливість виплеснути свої емоції через творчість. Тема занять — розпис по тканині — дала простір для самовираження та фантазії. Кожен учасник і учасниця підходили до вибору зображення і кольорів по-своєму. У результаті у всіх вийшли неповторні шопери з оригінальними малюнками. Нам завжди приємно бачити таких веселих, позитивних і креативних гостей у нашому Ресурсному центрі!

 

 

Зустріч “Кола підтримки”

 

На зустрічі "Кола підтримки" з психологинею чеської гуманітарної організації “Людина в біді” Оксаною Терещук цього тижня розглянули тему "Емоційний інтелект". Учасниці обговорювали, як розпізнавати та розуміти власні емоції, а також емоції оточуючих. У неформальній обстановці жінки досліджували, як емоційна самосвідомість забезпечує збереження стійкості у стресових ситуаціях та налагоджувати кращі взаємини. Зустріч допомогла глибше усвідомити цінність емоційного інтелекту в щоденному житті та стала справжнім джерелом натхнення та підзарядкою для душі.

 

 

Спілкування з журналістами

 

10 жовтня до нашого простору завітала медійна група ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій», яка разом з Хмільницькою міською радою реалізує проект USAID «Підтримка протидії туберкульозу в Україні» в рамках Програми міжнародної організації PATH. Журналісти знімали сюжет до Дня психічного здоров’я, де наш Ресурсний центр став одним із прикладів закладів громади, що через свої проєкти та заходи активно підтримує та сприяє зміцненню ментального здоров’я мешканців і мешканок.

 

 

Шаховий клуб 

 

Шаховий клуб цього тижня знову збирав учасників та учасниць, щоб поринути у світ логіки та стратегій. У теплій атмосфері клубу кожен матч стає нагодою для обміну досвідом та нових відкриттів.

 

 

Гітарний гурток

 

Гітарний гурток під керівництвом Віталія Дороха продовжує радувати своїх учасниць та учасників новими мелодіями. Цього тижня проходили творчі репетиції, на яких гітаристки та гітаристи відпрацьовували не лише знайомі хіти, а й пробували створювати власні музичні ідеї. Атмосфера була наповнена натхненнями, що підштовхнуло всіх до нових досягнень.

 

 

Суспільно-корисні роботи

 

Учасниці суспільно-корисних робіт продовжують направляти свої зусилля для важливої ​​справи. Вони виготовляють маскувальні сітки, вкладаючи в кожну стрічку свою енергію та позитивні думки. Кожне зусилля є символом підтримки для наших захисників та захисниць, бажанням наближення омріяної Перемоги.

 

 

Дитячий клуб 

 

На суботній зустрічі Дитячого клубу, присвяченій Дню психічного здоров'я, діти досліджували власні емоції та почуття, малюючи й зображаючи їх. Ігри та творчі вправи додали зустрічі веселощів і взаєморозуміння. На завершення учасники створювали малюнки на тему «Що вас роблять щасливими?». Відповіді були різноманітні – від батьківської любові та дружби до ласощів і сонячної погоди.

 

Клуб бісероплетіння

 

Майстерність учасниць “Клубу бісероплетіння” набирає обертів! Завдяки керівниці Інні Панкєєвій, яка щедро ділиться своїми знаннями та підтримує кожну учасницю клубу, а також завдяки наполегливості самих учасниць, у кожної з них вже в активі кілька виготовлених патріотичних браслетів. Деякі з цих витворів навіть були відправлені за кордон у якості подарунків, що підкреслює їхню цінність і значення. Попереду – вивчення нових схем та робота над новими прикрасами.

 

 

“Хмільник на педалях”

 

Недільна велодорожка клубу "Хмільник на педалях" видалася по-осінньому чарівною. Учасники вирушили до кар'єру, збирали гриби та насолоджувалися мальовничими краєвидами, об'єднані теплою дружньою атмосферою. Завершився день приємним сюрпризом для велолюбителів у затишному "Мурашнику".

 

 

Концерт Гітарного гуртка та Сніжани Бовкун

 

Яскраве та незабутнє завершення тижня! В неділю ввечері наш Ресурсний центр наповнився живою музикою й емоціями під час концерту юних учасниць Гітарного гуртка під керівництвом Віталія Дороха. До них долучилася співачка Сніжана Бовкун, а також гості Ірина Круголькова та Олександр Волков. Прозвучали відомі хіти у виконанні учасниць гуртка та Сніжани під акомпанемент Віталія та учасниць гуртка, а гості представили свою авторську пісню. Енергетика та драйв, що панували на концерті, подарували всім неймовірне відчуття єдності, натхнення та радості. Атмосфера творчості та таланту повністю захопила глядачок та глядачів, залишивши незабутні враження.

 

 

Кожен захід минулого тижня додав не лише зміцнюючих зв’язків між учасниками та учасницями, але й подарував нові ідеї для подальшої творчості та активності, прагнення до змін.

 

Попри виклики, з якими стикається суспільство, наша спільнота залишається міцною, згуртованою і готовою до нових звершень. 

 

Сподіваємося, що наступний тиждень принесе ще більше цікавих та корисних подій та позитивних вражень, адже разом ми можемо подолати будь-які труднощі!

 

Координаторка Ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова