ОЦІНЮЄМО ВЛАСНУ ОРГАНІЗАЦІЙНУ СПРОМОЖНІСТЬ – громадська організація «ПРАВО» провела онлайн сесію ООС

ОЦІНЮЄМО ВЛАСНУ ОРГАНІЗАЦІЙНУ СПРОМОЖНІСТЬ – громадська організація «ПРАВО» провела онлайн сесію ООС
11.06.2020
Експерти громадської організації «ПРАВО» взяли участь в онлайн сесії з оцінки організаційної спроможності. В якості фасилітатора зустрічі виступив Олег Серняк.

Під час зустрічі було обговорено спроможність організації в таких сфера діяльності, як загальні організаційні принципи, адміністрування, управління кадрами, управління фінансами, організаційний менеджмент, управління проектами тощо.

В результаті плідної дискусії було визначено такі показники по кожному критерію оцінки:

































Загальні організаційні принципи 1,6
Адміністрування 2
Управління кадрами 1,5
Управління фінансами 1,7
Організаційний менеджмент 2,4
Управління проектами 2,5
Середній рівень організаційної спроможності 1,95

При проведенні оцінки використовувався інструмент Оцінки Організаційної Спроможності (ООС), на базі інструменту OCA, розроблений Агенцією з Міжнародного Розвитку США (USAID OCA). OCA проводилась у межах Другого компоненту Школи організацій з розвитку підприємництва: «На варті інтересів бізнесу», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Головною метою ООС була оцінка поточного стану розвитку спроможності громадської організації «ПРАВО» для надання рекомендацій стосовно розробки плану дій для розкриття потенціалу організації та формування дорожньої карти участі організації в Компоненті «На варті інтересів бізнесу».