ПАРАЮРИСТИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ПІДВИЩИЛИ РІВЕНЬ СВОЇХ ЗНАНЬ

ПАРАЮРИСТИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ПІДВИЩИЛИ РІВЕНЬ СВОЇХ ЗНАНЬ
15.05.2017
В районному Будинку культури відбувся тренінг для правових консультантів, які працюють в сільських громадах Хмільницького району.

Участь в навчанні також взяли представники Спілки учасників АТО та громадської орга8нізації «Спільний шлях».

В якості тренерів виступили представники громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох, Олена Черній, Тарас Носальський та представник Бюро правової допомоги Анна Маринич.





Під час тренінгу учасники дізналися про зміни законодавства, яке регламентує надання безоплатної правової допомоги, ознайомилися з результатами моніторингу забезпечення безоплатної первинною правовою допомогою мешканців 7 районів Вінницької області, який було проведено в 2016 році, а також попрактикувалися в підготовці запитів на отримання первинної безоплатної правової допомоги.



Окрема увага під час навчання була приділена ознайомленню з інтернет-ресурсами, які зможуть допомогти параюристам в їхній роботі, зокрема, сайт Координаційного центру БПД, «Правовий простір», «42 юриста», а також відкриті реєстри Міністерства юстиції України.



Варто зазначити, що цей тренінг є першим з програми навчання, яке заплановано для правових консультантів. В подальшому буде проведено тренінги з написання проектних заявок, участі громадськості в процесах реформування місцевого самоврядування, участі громадськості в процесах прийняття рішень тощо.



Для довідки:

Проект «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад» реалізується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою районною радою та Хмільницьким Бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».