План дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”

План дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”
25.04.2012
Кабінетом Міністрів схвалено План дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”.

У вересні 2011 р. офіційно започатковано міжнародну ініціативу „Партнерство „Відкритий Уряд”, спрямовану на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні. Президент України В. Ф. Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної ініціативи.

З метою забезпечення належного виконання пріоритетів Ініціативи Кабінетом Міністрів схвалено План дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” (розпорядження від 5 квітня 2012 р. № 220).

Документ розроблено органами виконавчої влади за участю представників інститутів громадянського суспільства. Зокрема, у листопаді 2011 – січні 2012 року громадське обговорення проекту плану, підготовленого Мін’юстом, провели центральні та місцеві органи виконавчої влади. За результатами Секретаріатом Кабінету Міністрів було узагальнено понад 400 пропозицій.

Доопрацювання документу здійснювала робоча група під головуванням Голови Держінформнауки В. П. Семиноженка за участю представників інститутів громадянського суспільства, Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, органів виконавчої влади, Секретаріату Кабінету Міністрів. 30 березня 2012 р. проект Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” було обговорено під час Національного круглого столу за участю Прем’єр-міністра України М. Я. Азарова.

17 – 18 квітня 2012 р. під час Конференції високого рівня з питань Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” український план дій було представлено міжнародній спільноті.

Прем’єр-міністр України доручив Першому віце-прем’єр-міністру В. І. Хорошковському та Голові Держінформнауки В. П. Семиноженку забезпечити координацію впровадження Ініціативи. Планується, що найближчим часом за участю громадськості буде також розроблено відповідний план заходів.

Джерело : Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів

Автор : Тетяна Андрійчук

Додатки : Розпорядження Кабінету Міністрів від 05.04.2012 р. № 220 ( Розпорядження.doc, 75 Kb )