ПОСАДОВІ ОСОБИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НЕ ДОТРИМУЮТЬСЯ ЗАКОНОДАВСТВА В ЧАСТИНІ ЗАСТОСУВАННЯ ІНДЕКСУ ІНФЛЯЦІЇ

ПОСАДОВІ ОСОБИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НЕ ДОТРИМУЮТЬСЯ ЗАКОНОДАВСТВА В ЧАСТИНІ ЗАСТОСУВАННЯ ІНДЕКСУ ІНФЛЯЦІЇ
15.03.2013
budjetТакого висновку дійшли фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області під час аудиту Хмільницького міського бюджету. Такі дії посадовців міської ради призвели до втрати фінансових ресурсів на загальну суму більш як 900 000 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області

Зокрема, упродовж січня 2010 – червня 2012 рр. міський бюджет недоотримав майже 779 тис. грн через те, що окремі орендарі відмовились виконувати судові рішення щодо перегляду розміру орендної плати за користування земельними ділянками.

Аудитори також виявили, що через тривалість процедури оформлення правовстановлюючих документів на землю бюджет м. Хмільника втрачає значні фінансові надходження.

Водночас міська рада не використовує резервів наповнення бюджету від оренди земель несільськогосподарського призначення, зокрема, й через непідвищення ставок орендної плати.

Окрім того, при визначенні розміру оренди посадові особи Хмільницької міської ради не дотримуються законодавства в частині застосування індексу інфляції, а також терміну чинності результатів експертної оцінки. Так, два приватних підприємці орендують приміщення загальною площею понад 114 м2, що перебувають у власності КП «Хмільницька ЖЕК», розрахунок орендної плати за користування якими здійснювався на підставі експертних оцінок станом на грудень 1998 та березень 1999 рр., тобто за 12 років до укладення договорів оренди.

Під час аудиту також виявлено, що впродовж 2009 – 2011 рр. до цільового Фонду інженерно-транспортних комунікацій, соціальної інфраструктури та благоустрою м. Хмільника зараховані надходження від орендної плати за користування комунальним майном бюджетних установ та комунальних підприємств на загальну суму понад 50 тис. грн, тоді як відповідно до вимог законодавства зазначені надходження мали б переказуватись до місцевого бюджету.

За результатами контрольного заходу аудитори надали керівництву міста низку пропозицій, спрямованих на усунення виявлених недоліків та використання резервів для наповнення бюджету.