ПОЗИЦІЯ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ПОЛІЦІЇ ЩОДО РЕЗОНАНСНИХ ПОДІЙ В МІСТІ

ПОЗИЦІЯ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ПОЛІЦІЇ ЩОДО РЕЗОНАНСНИХ ПОДІЙ В МІСТІ
30.08.2016

2000px-Ukrainian_National_Police_logo.svgНещодавно в Хмільнику сталося 2 резонансних події, фігурантами яких були працівники місцевого відділку поліції. Перший стосувався службового розслідування, яке було розпочато за фактом перевірки інформації про неправомірні дії працівників поліції. Другий – стосувався зупинення працівника поліції, який керував автомобілем, начебто, в стані алкогольного сп'яніння.


Сьогодні в групі Хмільницької поліції, яку створено в мережі Фейсбук, було оприлюднено офіційну позицію хмільницьких поліціянтів щодо зазначених подій. То ж далі – мовою оригіналу:

Новый рисунок

Шановні відвідувачі нашої спільноти, у ніч з п'ятниці на суботу у м. Хмільник відбулося кілька подій із особовим складом Хмільницького ВП. У зв'язку із набуттям ними суспільного резонансу інформуємо Вас про їх розвиток :

1) 26.08.2016 року близько 23:30 год. слідчо-оперативна група Хмільницького ВП, отримавши повідомлення про пограбування жінки, здійснювала заходи по встановленню особи злочинця. Коли службовий автомобіль для отримання інформації від одного із таксистів про підозрілих осіб, зупинився напроти входу у військовий санаторій, до них підійшов громадянин та зробив зауваження, що водій службового автомобіля порушує правила дорожнього руху: припаркувався на відстані 12 м від пішохідного переходу (згідно ПДР допустима відстань 10 м.),стоїть без ввімкнених проблискових маячків та виключених габаритів. Особа, що зробила зауваження співробітникам поліції, перебувала у стані алкогольного сп'яніння (згідно довідки лікаря -1,5 проміле). Під час застосування до вказаної особи заходів примусу, у неї з рук на проїжджу частину випав мобільний телефон. З метою збереження його цілісності та непошкодженості, у зв'язку з тим, що вказана особа втекла, телефон був поміщений до службового автомобіля, звідки в подальшому вилучений та повернений власнику. Наразі продовжується службове розслідування, співробітники відсторонені від виконання службових обов'язків до його завершення.

2) 27.08.2016 року близько 05:30 год. під час здійснення патрулювання був зупинений автомобіль, водій якого Шеремета Р.С. є співробітником Хмільницького ВП. З метою встановлення фізичного стану водія, йому було запропоновано пройти освідування на предмет стану алкогольного сп'яніння. У Хмільницькій ЦРЛ, за висновком огляду із застосуванням спеціальних приборів виявлено 0,2 проміле алкоголю у крові (згідно ПДР це допустима норма). У подальшому, водія було доставлено до Літинської ЦРЛ, де було встановлено 0,8 проміле алкоголю у крові. Після цього у Вінницькій обласній лікарні ім. Ющенка було встановлено 0,0 проміле алкоголю в крові. За даним фактом відносно водія складено протокол про адміністративне правопорушення по ст. 130 КУпАП, який направлено до суду. За наслідками судового розгляду адміністративної справи відносно Шеремети Р.С. буде прийнято управлінське рішення.