ПРО БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ ТА РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД говорили сьогодні в Хмільнику

ПРО БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ ТА РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД говорили сьогодні в Хмільнику
16.03.2017
Сьогодні, в малому залі районного Будинку культури, під час засідання «круглого столу», відбулося обговорення проблемних питань забезпечення населення безоплатною правовою допомогою та розвитку територіальних громад.

Участь в заході взяли Зоя Бонсевич – голова Хмільницької районної ради, Микола Чикотун – заступних голови Хмільницької РДА, а також сільські голови Хмільницького району, представники громадських організацій та засобів масової інформації.



На початку засідання учасники обговорили питання приписки призовників до військкомату, медичного забезпечення населення в Хмільницькому районі, а також питання благоустрою населених пунктів та залучення осіб, які стоять на обліку в Центрі зайнятості до виконання громадських робіт.



Після цього керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох ознайомив присутніх з з заходами, які буде реалізовано в рамках проекту «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад», що реалізується в партнерстві з Хмільницькою районною радою та Хмільницьким бюро правової допомоги.



В своєму виступі пан Віталій акцентував увагу на тому, що проект містить навчальний компонент, зокрема семінари для сільських голів, а також зазначив, що в рамках реалізації проекту планується розробити районну програму забезпечення населення Хмільницького району безоплатною правовою допомогою.



Після цього учасники обговорили можливі заходи, які можуть бути включені до програми. В ході дискусії обговорювалися питання організації навчання для представників сільських рад щодо підготовки проектних пропозицій, здійснення закупівель через електронну систему Прозорро, а також питання діяльності сільських громадських організацій.



Варто зазначити, що проект «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад» реалізовується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою районною радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».